Dolar kuru sene başından itibaren son hızla bir yükselişe geçmiş durumda. Şuanda 32 dolar seviyesine kadar çıkmış kur oranı sene sonuna kadar 40 dolar seviyesinde olacağı düşünülüyor.

Nisan Aynı Sonu Yine Yükselişle Bitti!

 Sene sonuna kadar süren bu artışın yaz döneminde bir nebze olsun yavaşlayacağı da tahminler arasında yer alıyor. Nisan aynın bitimi ile de kalan 8 aylık süreçte dolar kurunun 7.5 TL oranında bir artış yaşayacağı bekleniyor.

Durum böyle iken merkez bankası yaptığı son açıklama ile faiz indirimleri hakkında da belli oranda çalışmaları olduğunu da bildirdi. Yılın devam eden dönemlerinde ciddi bir faiz düşüşü yaşanacağının sinyalini verdi.

Dolar Borcu Olanlar Elini Çabuk Tutsun!

Dolar kurunun sene sonu ile 40 dolar seviyesine çıkacağı duyurusu dolar yatırımı yapanları sevindirse bile dolar borcu olanları oldukça tedirgin etti. Dolar kuru 2024 yılının girişi ile sürekli bir artış ile şuan da 33 dolar seviyesine ulaşmış durumda.

Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı

 Her ne kadar bazı düşüş haberleri gelse bile merkez bankasının düzenlediği son ankette sene sonunda 7 TL’lik bir artış ile kapatacağı ön görülüyor. Dolar kurunun yaşayacağı bu artış oranı ülkedeki tüm ekonomik dengeleri de bozacak gibi duruyor.

Kaynak: SEDA CAN