Eski Özel Kuvvetler Personeli Emekli Albay Orkun Özeller, açıklamasında şunları söyledi: "Ben 14 yaşımda Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasını giymiş ve ülkesinin zekası ve güvenliği için mücadele etmiş Albay rütbesinde emekli olmuş vatansever birisiyim. Bugün sizlerin karşınızda ülkemizin en büyük problemi olan, sessiz işgal olarak nitelendirilen sığınmacı sorununu ve bu sorunda yerel idare olarak mücadele etmenin örneğini gösteren Afyon Belediye Başkanımız Burcu Köksal’a desteklerimizi sunmak üzere karşınızdayım."

SIĞINMACI SORUNU VE YEREL İDARELERİN MÜCADELESİ

Özeller, sığınmacıların yarattığı sorunlara değinerek, devletin bu konuda kayıtsız kalmasının çözüm üretmediğini ve yerel idarecilerin inisiyatif alarak mücadele ettiklerini vurguladı: "Sığınmacıların ülkemizde yarattığı problemi devleti idare edenlerin kayıtsız kalması çözüm üretmemesi durumunda, vatansever yerel idarecilerimiz ve bürokratlarımız inisiyatif almakta, gayretleri ile çözüm üretmeye ve mücadele etmeye çalışmaktadır. Onların bu mücadelesini takdirle karşılıyor ve önlerinde saygıyla eğiliyorum. Bu mücadelede yanlarında olacağımızı ve bunu partiler üstü bir konu olarak görerek destekleyeceğimizi belirtmek istiyorum."

GAZİANTEP RAPORU VE SURİYELİ SIĞINMACILAR

Gaziantep’teki duruma dikkat çeken Özeller, 36 sivil toplum kuruluşunun imzaladığı bir raporu paylaşarak şunları söyledi:"Gaziantep’te 5 binin üzerinde Suriyeli firma bulunmaktadır ve kayıt dışı olanlar ayrıca değerlendirilmelidir. Suriyeliler, kamu harcamalarının büyük bir kısmını tüketmektedir ve bu durum şehirde gerginlik yaratmaktadır. Türkiye’de 1 milyon 700 binin üzerinde kayıtlı Suriyeli çocuk bulunmaktadır ve 750 bin Suriyeli bebek Türkiye topraklarında doğmuştur. Bu durum, ülkemizde ciddi demografik değişikliklere yol açmaktadır."

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Özeller, raporda yer alan çözüm önerilerine değinerek şunları ekledi: "Suriyelilerin geri dönüşü için politikalar geliştirilmelidir. Uluslararası anlaşmalar gözden geçirilmelidir. Suriyelilere verilen destekler ölçülü ve kontrollü hale getirilmelidir. Suriyeli küçük kızların evliliği engellenmelidir. Suriyelilere ait işyerleri kanunlarımız ve piyasa şartları çerçevesinde denetlenmeli ve disipline edilmelidir."

BURCU KÖKSAL’A DESTEK VE TEŞEKKÜR

Emekli Albay Orkun Özeller, açıklamasının sonunda Belediye Başkanı Burcu Köksal’a verdiği destek için şükranlarını sundu: "Bu vesileyle, vermiş olduğu mücadele ve uygulamalar ile bir vatan savunması yapan Burcu Köksal Başkanımıza tekrar huzurlarınızda saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Hepinize teşekkür ederim, sağ olun var olun."

Afyon-Antalya Karayolunda Taşoluk Kasabası Girişinde Kaza! Afyon-Antalya Karayolunda Taşoluk Kasabası Girişinde Kaza!

Editör: Fadime Özkaran