Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun talimatıyla harekete geçen zabıta ekipleri, ilçe genelinde su israfına yol açan uygulamalara karşı sahaya indi.

Emirdağ’da Binicilik Sporu Hayat Buldu: Atlı Spor Kulübü Hizmete Açıldı
Emirdağ’da Binicilik Sporu Hayat Buldu: Atlı Spor Kulübü Hizmete Açıldı
İçeriği Görüntüle

KALDIRIM SULAMAYA GEÇİT YOK

Yürütülen çalışmalarda; özellikle yaz aylarında sıkça rastlanan araç yıkama, iş yeri önü sulama, apartman çevresi ve kaldırım yıkama gibi su tüketimini artıran davranışlar mercek altına alındı. Zabıta ekipleri, söz konusu faaliyetleri yerinde tespit ederek vatandaşlara sözlü uyarılarda bulundu, israfın önlenmesi adına bilgilendirici açıklamalar yaptı.

SUYUN HER DAMLASI GELECEĞİMİZ İÇİN

Emirdağ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kuraklık riskinin gün geçtikçe daha ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Suyun bilinçsiz kullanımı yalnızca bugünü değil, yarınlarımızı da tehdit ediyor. Tüm hemşehrilerimizden ricamız; içme suyunu yalnızca temel ihtiyaçlar için kullanmalarıdır. Her damla su, geleceğe bırakılacak en değerli mirastır.”

HERKESİN SORUMLULUĞU VAR

Belediye yetkilileri, su tasarrufunun sadece kurumların değil, tüm bireylerin sorumluluğu olduğuna vurgu yaptı. Başkan Koyuncu da vatandaşlara çağrıda bulunarak, suyun gereksiz kullanımından kaçınılması gerektiğini ifade etti. “Bugün atılacak küçük adımlar, yarın büyük sorunların önüne geçebilir” diyen Koyuncu, duyarlılık çağrısında bulundu.

Emirdağ Belediyesi, su israfına karşı denetimlerin aralıksız süreceğini ve gerekirse cezai yaptırımların da uygulanabileceğini belirtti. Ayrıca, ilçe halkına yönelik bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: GAMZE KARABULUT