Kaymakam Osman Bilici’ye ziyaret! Kaymakam Osman Bilici’ye ziyaret!

Emirdağ İlçesi Ümraniye Köyü'nde faaliyet gösteren tarım işletmesi'ne ait ve yakın zamanda hizmete girecek olan patates soğuk hava depolama tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Kaymakam Bilici, ardından işletmenin Dağınık Köyü'ndeki arazisi üzerinde gerçekleştirilen patates ekimine katıldı. İlçede 4000 dekar alanda üretim yapan firmanın işletmecilerinden patates üretimi hakkında bilgiler alan Kaymakam Bilici, tarım işçileri ile de bir süre sohbet ederek istek ve taleplerinialdı. 

Kaymakam Bilici yaptığı açıklamada: "Tarımsal üretim ve istihdam hem ülkemiz hem de ilçemiz adına öncelik vermemiz gereken konuların başında geliyor. İlçemizdeki tarımsal üretimde önemli bir paya sahip olan patates üretimi konusunda, Emirdağ bölgemizin önde gelen üreticilerinden biri konumunda. Emirdağ patatesi lezzeti ve kalitesi ile özellikle iç piyasada oldukça talep gören bir ürün. Biz de bu ürünün yüksek verim ve kapasite ile üretilmesi ve bölgemiz ve ülkemiz için tüketim talebinin karşılanmasında önemli bir rol oynaması için gayret gösteriyoruz. Üreticilerimizi, çiftçilerimizi patates üretimi konusunda teşvik ediyor; daha yüksek verim ve kapasite alınabilmesi amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz aracılığıyla kendilerine eğitimler ve bilgilendirici faaliyetlerde bulunuyoruz. Önemli bir potansiyeli barındıran ilçemizin, patates üretimi konusundaki bu potansiyelini daha da açığa çıkarma noktasında hedef çıtamızı en yükseğe koyuyoruz." dedi. 

"ÜLKEMİZDE DONDURULMUŞ PATATES ÜRETİMİNİN YAKLAŞIK YÜZDE 85'İ İLÇEMİZDEN KARŞILANIYOR"

Emirdağ patatesinin dayanıklılığı ve lezzeti ile bölgenin ve ülkenin pek çok yerden talep ve ilgi gördüğünün altını çizen Kaymakam Bilici: "Üretim ve istihdam anlamında bölgemizin son yıllarda parlayan yıldızlarından biri olan Emirdağ Organize Sanayi Bölgemizde bulunan dondurulmuş gıda tesisleri, ülkemizdeki dondurulmuş patates üretiminin yaklaşık yüzde 85'ini karşılamakta. Nitekim bunun temel unsuru Emirdağ patatesinin üretim potansiyeli ve kalitesinden kaynaklanıyor. Yalnızca patates değil; ilçemizde üretilen pek çok tarım ürününün kalitesi ve üretim kapasitesi potansiyeli, tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren pek çok sanayi kuruluşunun ilgisini çekiyor ve bu ilgi son yıllarda bu firmaların Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösterme talebini ortaya çıkarıyor. Bizler de bu konuda firmaları ilçemizde üretim ve istihdam sağlamaları adına maksimum teşvik ediyor, destek veriyoruz. Bu çalışmaların sonucu olarak da Organize Sanayi Bölgemiz bünyesinde son yıllarda özellikle tarım ve gıda alanında pek çok işletme faaliyet göstermeye başladı. Bu durumun, tarımsal üretim ve istihdam anlamında ilçemiz adına çok önemli olduğu muhakkak bir gerçektir." dedi. 6Ad7613A C2Ae 453B 949B 518Dde761961

"ÜRETİMDE DOĞAL KAYNAKLARIN VERİMLİ KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ"

Patates üretimi esnasında yararlanılan doğal kaynakların verimli kullanılmasının öneminin de özellikle altını çizen Kaymakam Bilici: "Üretimde yüksek rekolte ve kalite bizler için ne kadar önemli ise; bu hedeften daha önemli ve öncelikli olan bir hassasiyetimiz söz konusu. O da üretimde kullanılan toprağın ve suyun verimli kullanılması... Tüm Dünya'da baş gösteren su kıtlığı ve doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi ile ortaya çıkabilecek tehlikelere karşı tedbirli ve bilinçli olmalıyız. Özellikle üretimde suyun verimli ve kararında kullanılması ve bilinçsiz tüketimin önlenmesi hepimizin sorumlu olduğu ve duyarlılık göstermemiz gereken konuların başında geliyor." dedi. Kaymakam Bilici yaptığı konuşmaların ardından çalışanlara kolaylıklar dileyerek ziyareti sonlandırdı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK