Mutlu bir evliliğin temel şartlarından biri evlilik uyumudur. Bu noktada “zıtların birbirini çektiği”nin farkına varılıyor ama asıl önemli olan saygı ve aynı zamanda da sevgi çerçevesinde ortak paydada buluşabilmektir. Çin felsefesine göre doğanın beş unsuru da evliliği etkileyebilir ve kontrol edebilir.

Esinizle Sevgilinizle Uyumlu Musunuz 5 Saniyede Ogrenin 640X331

Beş Element Teorisine göre; ‘Su, Ağaç, Ateş, Toprak ve Metal’ evrelere ayrılmıştır ve her aşamanın farklı enerjileri vardır.

İnsan hayatına ilişkin unsurlar arasında iki tür ilişki vardır.

1- Yapıcı ve besleyici döngüler

2- Yok edici ve kontrolör döngüsü

Yapıcı ya da yıkıcı döngüdeki unsurların konumuna ve konumuna bağlı olarak üç tür evlilik vardır.

RUH İKİZİ EVLİLİĞİ

Esinizle Sevgilinizle Uyumlu Musunuz 5 Saniyede Ogrenin

Turizm amaçlı konut kiralayan aracıların yapacağı bildirimlere ilişkin tebliğ yayımlandı Turizm amaçlı konut kiralayan aracıların yapacağı bildirimlere ilişkin tebliğ yayımlandı

İki kişinin aynı unsurlara sahip evlilikleri bu gruba girmektedir.

Bu evlilik türünde dengeli, güçlü ve olumlu nitelikler ön plana çıkar, aynı unsura ait olmak aynı tercihleri ​​yaratır ve uyum yaratır. Ancak bu uyum bazen ilişkide monotonluğa yol açabilmektedir.

Monotonluğun üstesinden gelmeye çalışmalısınız. Aksi takdirde evlilik yavaş yavaş alışkanlığa dönüşebilir veya çiftlerden biri başka biriyle ilgilenmeye başlayabilir.

UYUMLU EVLİLİK

Birbirini takip eden iki unsurun bulunduğu kişilerin evlilikleri uyumlu kategorisine girmektedir. Bu grup, Ateş ve Ateş, Ateş ve Toprak, Toprak ve Metal, Metal ve Su, Su ve Ağaç’tır. Başarılı bir evlilikte çift arasında ilişkiyi sürdürmeye yetecek kadar destek vardır.

Çok büyük olumsuzlukların olmadığı bu evlilikte eşlerden biri kendini tek taraflı hissedebilir. Mesela, Ağaç ve Ateş elementine mensup kişilerin düğünlerinde ahşap her zaman ateşi destekler. Ancak bir süre sonrasında daha fazla destek isteyebilir.

ÇELİŞKİLİ EVLİLİK

Zıt niteliklere sahip iki kişi evlendiğinde çelişkili durum ortaya çıkabilir. Bu grup ateş ve toprağın, ateş ve metalin, toprak ve suyun, metal ve tahtanın ve su ve ateşin evliliklerini içerir. Bu tür ilişkilerde bir kişiye beyaz, diğerine siyah denir. İletişim de maalesef kurulamaz.

Evliliğinizi kurtarmak için çaba gösterirseniz ilişkiniz çok daha güçlü olacaktır.

Kaynak: GAMZE KOÇAK