Avukat Turgay Şahin, bu ziyaretten çok memnun olduğunu belirttikten sonra ziyarete gelen öğrencilere avukatlık mesleği, avukatlık cübbesinin rengi ve neden düğmesiz olduğu hakkında bilgi verdi. Öğrencilere cübbe giydirdi.

Diğer üniversitelere örnek ne sunuldu? Diğer üniversitelere örnek ne sunuldu?

Fatih İlkokulu Öğrencileri Avukatları Unutmadı!

AVUKATLARA DÜŞEN GÖREV BÜYÜK

Avukat Turgay Şahin, bireyin hak ve özgürlüklerinin kullanılmasında ve savunulmasında avukatlara büyük görev düştüğünü belirtti. Şahin, "5 Nisan Avukatlar Günü" nedeniyle açıklamasında adaletin hiç şüphesiz toplumların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmelerinin temel şartı olduğunu belirtti. Bir hukuk devleti olan ülkede bireyin hak ve özgürlüklerini kullanmasında ve savunulmasında avukatların önemli bir rol üstlendiğini, hukuk devletinin temel öğelerinden savunma görevini üstlenen avukatların, bireyleri bilgilendirip, yönlendirerek bu haklarının korunmasına yardımcı olduklarını kaydetti.

Fatih İlkokulu Öğrencileri Avukatları Unutmadı!

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Adaletin sağlanmasına hizmet eden avukatların, vatandaşların devlete olan güvenlerini pekiştirmekte, yurttaş-devlet ilişkilerinin uyumlu bir şekilde devam etmesini sağladıklarını aktaran Seçen, meslek etiğine ve kanunlara bağlı avukatların ve özellikle Afyonkarahisar Barosu avukatlarının 5 Nisan Avukatlar Gününü kutladığını ifade etti.

Ziyaret sonunda Avukat Turgay Şahin ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaynak: NURBANU SOY