Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle batan Türk bayraklı geminin yerinin tespit edildiği açıklandı. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanı Okay Memiş, geminin limanın uç tarafında battığını ve arama kurtarma faaliyetlerine devam edildiğini belirtti. Gemide bulunan 12 Türk mürettebatın akıbeti ise henüz bilinmiyor.

Taytak, Bakan Uraloğlu’na Talepleri İletti Taytak, Bakan Uraloğlu’na Talepleri İletti

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Geminin yerinin tespit edildiği haberine göre, gemi limanın tam ucunda, kasırganın etkisiyle kırılarak batmış durumda. Gemiye ulaşmanın zor olduğu ve görüş mesafesinin düştüğü belirtiliyor. Dalış yapan ekiplerin geminin yaşam alanına girmeyi başardığı açıklandı. Ekipler, diğer mürettebat üyelerini bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, kazayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını ve Cumhurbaşkanı ve hükümetin süreci yakından takip ettiğini söyledi. Ayrıca, fırtınanın yol açtığı zararların giderilmesi ve elektrik kesintilerinin düzeltilmesi için çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, okullardaki hasar tespit çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu ve ihtiyaç olması durumunda tatil edileceği belirtildi. N\S

Editör: Duygu Özger