Aksam Geleneksel Halk Dansları Topluluğunun; Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, AKÜ Sultan Dîvânî Uygulama ve Araştırma Merkezi, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile Genel Sanat Yönetmeni Muharrem Feratan yönetiminde Frigya Güneşi isimli Tiyatral Dans Gösterisi Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluştu.

Frigya (2)

TANITIMA KATKI

Yoğun izleyici katılımı ile gerçekleştirilen gösteride konuşan AKÜ Sultan Dîvânî Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve AKSAM Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur, Frigya Güneşi adlı dans ve müzik projesinin genel amacının Anadolu’nun görkemli kültür mirası içerisinde önemli bir yeri olan ve dünya kültür tarihini etkileyen Frigya uygarlığını, hikayelerini ve karakterlerini dans ve müzik diliyle seyirciye sunarak bölgenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağlamak olarak değerlendirdi.

Afyon'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi! Afyon'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi!

Frigya (4)

KATILIM YOĞUN OLDU

Bölgenin antik tarihinden farklı kesitlerin sunulduğu gösteride Frigya’nın Kır Perileri, Altın Pelerinli Savaşçıları, Ezop’ un Hikayeleri, Kibele’nin Aşkı, Gordion’un Askerleri, Marsyas’ın Şarkıları gibi tarihsel karakterlerin ve Frigya kültürüne ait hikayelerin danslar ve bu proje için derlenen müzikler ve sunumlar aracılığıyla hazırlanan gösteri görsel bir şölene dönüştü. Frigya Güneşi isimli Tiyatral Dans Gösterisine, Afyonkarahisar Vali Vekili Harun Reşit Han, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Defterdar Mehmet Ar ve eşi Raziye Ar, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sadi Erkuni, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Erkan Tanyeri, AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı İbrahim Alimoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Frigya (3)Frigya (5)

Kaynak: AHMET SARLIK