Geçtiğimiz altı ay içerisinde yapılan operasyonlarda çok sayıda suç örgütü elebaşlarına kelepçe vuruldu.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopter kazasında hayatını kaybetti İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopter kazasında hayatını kaybetti

Yetkililerden elde edilen bilgilere göre, başarılı bir koordinasyon sonucunda emniyet ve jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla organize suç şebekeleri adım adım izlenerek çeşitli kademelerdeki üyeleri yakalanmış ve adaletin önüne çıkarılmış. Binlerce suç örgütü üyesi, aralarında elebaşlarının da bulunduğu operasyonlarla gözaltına alındı.

Son verilere göre, Türkiye'de yürütülen 593 organize suç örgütüne yönelik operasyon neticesinde 4 bin 303 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 1.304'ü tutuklanarak cezaevlerine gönderildi. Alınan adli kontrol kararları ile 876 kişi yakın takibe alındı. Şüpheliler arasında, farklı seviyelerde 191 suç örgütünün faaliyetlerine son verildiği bilgisi paylaşıldı.

Uyuşturucuyla mücadelede de üstün gayretler gözlerden kaçmadı. Geride bıraktığımız altı ay içerisinde, tam 132 bin 537 uyuşturucu operasyonu düzenlendi ve bu operasyonlar sonucunda 15 bin 280 şüpheli tutuklandı. Adli kontrol kararı ile takibe alınan şüpheli sayısı ise 6 bin 143 olarak belirlendi.
 

Editör: Duygu Özger