Pandemi sürecinin hayatımıza girmesiyle her birimiz dijital dünya ile daha sıkı bir bağ kurduk. Sinemaseverler bu süreçte arşivleri didik didik etti ve izlenecek film bırakmadı. Peki ya siz bu filmleri izlediniz mi? Hafızaları allak bullak edip insana gerçekte kim olduğunu sorgulatan, izlediğinizde sizi derinden sarsarak hayatı sorgulamanıza neden olacak 10 filmi sizler için derledik. Hayata bakış açınızı değiştirecek o filmleri hala izlemediniz mi?

The Vow

Paige ve Leo bir gece evlerine dönermen, bir kaza geçirirler. İkisi de sağ kurtulur fakat Paige 5 sene boyunca komada kalır. Her gün sevgili karısının uyanmasını bekleyen Leo, Paige komadan çıktığında ciddi bir şok yaşar. Zira Paige, ağır bir hafıza kaybına uğramıştır

50 First Dates

 Henry ve Lucy birbirlerinden gerçekten hoşlanırlar ve aralarında ciddi bir ilişki başlamak üzeredir. Ancak Lucy, ertesi gün uyandığında, Henry’i tanımaz ve bu durum genç adamı çok şaşırtır.Lucy her sabah uyandığında yaşadığı önceki günü hatırlamamaktadır.

Spider

 Adını bilmediğimiz, annesinin sürekli olarak “örümcek” lakabıyla seslendiği Bay Cleg çocukluğundan beri psikolojik bir buhran yaşamaktadır. Akıl hastanesinden ayrılıp otele yerleştiğinde aklının oynadığı oyunlar sonucunda hafızasından silinen anıları canlandırmaya çalışır

Vanilla Sky

 David Aames'in yaşadığı hayat, herkesin hayal ettiği türden bir yaşamdır. Bir gün bir anda hayatının kadınıyla tanıştığına emin olur. Sorun şudur ki, tanıştığı bu kadın, kendi kız arkadaşının en yakın arkadaşıdır.

Trance

Simon bir müzayede müdürüdür. Franck adındaki gangster ile milyon dolarlar değerindeki bir tablonun çalınma eylemine katılır. Olay esnasında oluşan kargaşada başına korkunç bir darbe alır, ve uyandığında tabloyu nereye sakladığı konusunda hiçbir şey hatırlamamaktadır.

The Jacket

Jack, savaş sırasında ciddi yara almıştır. Kimsesiz olduğu için hafıza kaybının keskin anlarında ne yapacağı konusunda çok zorlanır. Doğduğu yer olan Vermont’a gider. Yol üzerinde bir kadına rastlar. Arabası arıza yapmıştır ve yanında sekiz yaşındaki kızı vardır

Pandorum

 İki uzay istasyonu görevlisi uyandıklarında dehşete düşerler, uyandıkları istasyon terkedilmiş durumdadır ve kendileri hakkında hiçbir bilgileri yoktur. Görevleri, ne kadar uyudukları ve nerede oldukları hakkında da hiçbir ipuçları yoktur.

Ghajini

Nişanlısı öldürülen ve hafıza kaybına uğrayan bir adamın, intikamı üzerine kurgulanmıştır. Kahramanın her 15 dakikada bir hafızası silindiğinden, 15 dakika içinde intikamını alması gerekiyor.

Abre los ojos

 Hayatının baharında, genç ve güzel yüzlü Cesar fazlasıyla güvendiği yüzünün şeklini bir kazada kaybedince yıkılır. Bir gün bir partide Sofia ile tanışır ve ona tutkuyla bağlanır.

Away from Her 

 Elli yıllık evli çift Fiona ve Grant emekliliklerinden sonra şehirden uzakta sakin bir eve taşınırlar. Bu huzurlu hayatın üzerine Fiona’ya Alzheimer hastalığı teşhise konulmasıyla birlikte gölge düşer.

 

Editör: TE Bilisim