Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik devasa bir mali destek paketinin hesaplara aktarıldığını açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan bu açıklamada, toplamda 1 milyar 81 milyon 396 bin lira değerindeki tarımsal destekleme ödemesinin, bugün itibarıyla çiftçilerin banka hesaplarına yatırılacağı bilgisi paylaşıldı.

Ticaret Bakanlığından uyarı geldi! Ticaret Bakanlığından uyarı geldi!

Bakan Yumaklı, yaptığı paylaşımda çiftçilere hitaben, "1 milyar 81 milyon 396 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz." ifadelerini kullandı ve ödemenin hayırlı olmasını temenni etti.

Detaylar incelendiğinde, aktarılan ödeme miktarının büyük bir bölümü, yaklaşık 987 milyon lira ile tarımsal sulama amaçlı su kullanım hizmet bedeli olarak belirlendi. Aynı zamanda, biyolojik mücadele için 42 milyon lira, kırsal kalkınma yatırımları için 40 milyon lira ve bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi için 8,6 milyon lira gibi önemli kalemler de yer aldı. Öte yandan, Uzman Eller Projesine 2,9 milyon liralık bir bütçe ayrıldığı bilgisi paylaşıldı.

Editör: Tuğba Özkan