odakgazetesi.com’un gündeme getirdiği “Milyonluk evim var ama kokudan oturamıyorum” başlıklı haberimizde, Selçuklu ve Uydukent Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların bu kokudan dolayı büyük rahatsızlık yaşadığını dile getirmiştik.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’da Akarçay’daki koku sorununu ortadan kaldırmak için belediye ekiplerinin gece gündüz çalıştığını söyleyerek, “Bölgede rekreasyon alanı dâhil olmak üzere kanalizasyon ana taşıyıcı kollektör hattı üzerinde 4 farklı yerde arıza (göçük) tespit ettik. Ekiplerimize talimatı verdik, şikayetlerin giderilmesi için gerekli çalışmalara başladık” dedi.

ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ

Türk Cumhuriyetlerine açığım! Türk Cumhuriyetlerine açığım!

Afyonkarahisar Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Köksal, Uydukent’teki kanalizasyon sorununu belediye başkanı seçildiğinde karşısında bulduğunu söyleyerek, “Şeffaf bir şekilde ihaleye çıktık. Büzler birkaç gün içerisinde gelecek ve yazın çalışmalara başlayacağız” dedi.

VATANDAŞLARDAN GELEN ŞİKAYETLER ARTIYOR

Ancak aylar önce başlatılan çalışmaların bir sonuca ulaşmadığı, vatandaşlar tarafından ODAK’a bildirildi. Uzun süredir kötü kokuya maruz kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, “Akarçay olan çay, rahatsız edici kokusu ve kötü görüntüsü sebebiyle ‘Kokarçay’ olarak anılıyor” dediler.

YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAK

Akarçay’daki koku sorunu, bölge sakinleri için ciddi bir rahatsızlık oluştururken vatandaşlar, “Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu sorunları çözmek için attığı adımların bir an önce sonuç vermesini istiyoruz. Belediye ekiplerinin ve Başkan Burcu Köksal’ın bu konuda sürdüreceği çalışmalar, bölge halkının yaşam kalitesini arttıracak” dediler.

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER