TEK SORU İLE SINAVI GEÇEMEDİ

Işıklar Kasabası Kocatepe Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi genç kızın ideali Vali Kübra Güran Yiğitbaşı gibi olmaktı. O’nu sosyal medyadan takip ediyor, gıpta ile izliyordu. Bir gün kendisinin de Vali ve benzer görevlerde olabilmesi için öncelikle iyi bir lise ve iyi bir üniversitede eğitim görmesi gerekiyordu. Bunun için de liseye giriş sınavlarında başarılı olmalıydı. Ailesinin maddi durumu çok da iyi değildi. Bursluluk sınavına girdi. Ama tek bir soruya verdiği cevabı O’nun tüm hayallerini yıktı. Kazanamadı o sınavı. Bu arada sınavlara hazırlanabilmesi için de test kitapları gerekiyordu. Babasına söyledi. Babası maddi durumlarından dolayı şimdilerde o kitapları alamayacağını söyledi. Bir kez daha hayalleri yıkılmıştı.

KALPLER ÇİZİLMİŞ DUYGU DOLU MEKTUP

Düşündü ne yapabilirdi? Sonunda bir mektup yazıp durumu Vali Yiğitbaşı’na aktarmaya karar verdi. Mektubu içinden geldiği gibi yazdı. ‘Canım Kübra Ablam’ diye başladı mektubuna. Durumunu anlattı o mektubun satırlarında. En sonuna da yazdığı cümle önce Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nı, sonra da o mektubu okuyan Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi’yi duygulandırdı; ‘Bursluluk sınavında bir soru ile amacıma ulaşamadım. Test kitabını da alamadı babam. O’na da hak veriyorum. Şimdi son umudum sensin?’ İşte böyle noktaladı uzunca yazdığı mektubunu Işıklarlı o genç kız. Mektubunu tamamladıktan sonra da o mektubun yan taraflarına kalp işaretleri çizdi kırmızı kalemiyle. Mektup da Vali Yiğitbaşı’na ulaştı.

VALİ DE OLSA ANNE YÜREĞİ TAŞIYORDU

28 Şubat Davası Sanıklarının Kalan Cezaları Af Edildi 28 Şubat Davası Sanıklarının Kalan Cezaları Af Edildi

Mektubu okuyan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı duygulandı. Genç kızın azminden ve okuma hevesinden dolayı mutlu oldu; ama genç kızın üzüntüsünden dolayı da hüzünlendi. Hemen Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’yi aradı. O mektubun fotoğrafını çekip iletti anında. Mektubu okuyan Milli Eğitim Müdürü de duygulanmıştı. Görüştü Vali Yiğitbaşı ile. Valinin talimatı; ‘Bu genç kızımızı sana emanet ediyorum Müdür Bey. ihtiyacı ne ise karşılayalım. Sadece test kitapları değil, ne ihtiyacı varsa. Bu kızımızın dışında böyle durumda olan hangi öğrencimiz varsa hepsine de elimizden gelen desteği sağlayalım.’ Bu talimat ile hızlıca konuyla ilgilenen Müdür Sünnetci önce Kocatepe Ortaokulu Müdürü ile irtibat kurdu.

GÖRDÜKLERİNE İNANAMADI; ‘HEPSİ BENİM Mİ?’

Müdür Sünnetçi görüştüğü okul müdüründen genç kız ile ilgili ayrıntılı bilgileri de aldıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünün imkanlarıyla bir set hazırlattı. O setin içerisine okul çantasından gerekli kitaplara ve kırtasiye malzemelerine kadar her şey konulmuştu. Dün akşam saatlerinde de öğrenci ile birlikte okul müdürü Milli Eğitim Müdürlüğünde Müdür Miraç Sünnetçi’nin odasına geldiler. Genç kız kapıdan girer girmez masanın üzerinde ‘İşte bu setin içerisinde senin istediğin kitaplar da var, hepsi senin’ diyen Müdür Sünnetci’ye hayretle bakan genç kız, ‘Hepsi gerçekten benim mi?’ diye sorduktan sonra ‘Evet’ cevabı ile bir süre konuşamadı. Okul Müdürü ile birlikte teşekkür eden genç kızı bir sürpriz daha bekliyordu.

BİR YILLIK İHTİYACI NE İSE KARŞILANACAK

Genç kızın bir yıllık tüm eğitim ihtiyaçlarının Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatı ile İl Milli Eğitimince karşılanacağını Işıklar Kocatepe Orta Okulu Müdürüne söyleyen Müdür Sünnetci, genç kıza bir de markette kullanabileceği hediye çekini verdi. O sırada makamda bulunan bir Okul Müdürü de Vali Yiğitbaşı ve Müdür Sünnetci’nin duygu dolu yaklaşımlarından etkilendi ve bir zarf içerisinde bir miktar nakit parayı da genç kıza verilmesi için Müdür Sünnetci’ye verdi. Hediye çeki ve nakti destekte genç kıza Müdür Miraç Sünnetci tarafından verildi. Müdür Sünnetci genç kızla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi, bu görüntü de yer alan teşekkür mesajları içeren görüntü de Vali Yiğitbaşı’na iletildi.

ODAK ÖZEL HABER/NURETTİN ALPAY GÜZBEY

Editör: Nurbanu Soy