Okul bahçesinde gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ile Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu bir konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Türkiye’nin gücüne güç katmasının ne denli önemli bir zorunluluk olduğunu KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ziyareti ile bir kez daha anlamış olduk. Bu ziyaret sırasında her alanda önemli işbirlikleri içinde değerlendirmelerde bulunduk. Türkiye’nin güçlü olması demek hem KKTC’nde yaşayan kardeşlerimizin daha huzurlu ve güvenli yaşaması demek. Aynı şekilde tüm mazlum coğrafyalarının huzuru ve güveni demek. İşte bu sebeple bizlerin tüm çocuklarımızı daha güçlü, donanımlı yetiştirmemiz büyük önem taşıyor. Bu açılış bugün benim için bu açıdan çok kıymetli. Ben bu yatırımın kazandırılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

GENÇLERİMİZE İHTİYAÇ VAR

Eğitimde işi sıkı tutuyoruz! Eğitimde işi sıkı tutuyoruz!

Güçlü yarınlar için çocukların iyi eğitim alması gerektiğine dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, “Bizler burada bugün okul açıyoruz. Çocuklarımızı daha iyi nasıl yetiştiririz, geleceğe nasıl hazırlarız diye gayret ederken Filistin’de yaklaşık 20 gündür dünyanın gözleri önünde maalesef binlerce sivil, yüzlerce çocuk İsrail tarafından acımasızca katlediliyor. Türkiye’nin gücü bu açıdan da çok önemli. Bizim çocuklarımızı eğitmemiz, onlara milli birlik, manevi değerleri, Türk ve Müslüman olmanın, iyi bir insan olma yolunda gitmenin ne kadar önemli ve kıymetli bir değer olduğunu el birliğiyle anlatmamız gerek. Dünyanın bizim gençlerimize ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Eğitime desteklerinin devam edeceğini söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Cumhurbaşkanımız önderliğinde bizler tüm dünyaya işte bu değerleri, savaşın bile bir etiği, hukuku olması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Diplomatik çabalar devam ediyor. Türkiye’nin kendi gençlerini, çocuklarını çok daha iyi, nitelikli, donanımlı yetiştirmesi gerek. Kendi milli birliklerine, milli kimliklerine sahip çıkarak yetişmeleri, büyümeleri ve tüm dünyada da böyle sözü geçen, İHA’ları, SİHA’ları ile eğitimde, kültürde, sanatta söz sahibi yetişkinler olarak onların yetişmelerini biz gururla bu anaokullarımız, eğitim kurumlarımız vesilesiyle izlemiş olacağız. Eğitime her zaman için desteğimiz devam edecek” dedi.

SADECE MÜFREDATTAN İBARET DEĞİL

Dijital bir çağda olduğumuzu ve sadece eğitim müfredatlarının yeterli olmadığını belirten Vali Yiğitbaşı, “Eğitim sadece okul binalarından ibaret değil. Medyada büyük dezenformasyonlarla karşılaşıyoruz. Bunlara yönelik neler yapabiliriz. Nasıl daha uyanık davranmalıyız. Bu doğrultu da çalışmalar yapmalıyız. 21. Yüzyıl becerilerini özümsemiş bir eğitim bizim için kaçınılmaz. İl merkezimi ve ilçelerimizde biz tüm bunları öğrenci, öğretmen ve velilerimize vermeye çalışacağız tüm hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Mustafa Bey'in ruhu şad olsun. Hayrı kabul olsun. Eğitim yaşını ne kadar geriye alırsak o kadar daha başarılı gençler yetiştirmiş olacağız. Bu anlamda öğretmenlerimize, velilerimize ve biz yöneticilere büyük sorumluluklar düşüyor. Bunun farkındayız. Tüm hayırseverlerimizin bu tür desteklerinin artmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından kurdele kesimi yapıldı. Kaymakam Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ile birlikte okulda incelemelerde bulunan Vali Yiğitbaşı, sınıflarda öğrencilerle sohbet etti. N\S

Editör: Nurbanu Soy