Öğrenilen bilgiye göre, Karapürçek Yazılıgürgen Mahallesi'nde hayvan alım satımı yaptıkları öne sürülen İ.K., E.B., R.B., Ö.B. ve E.H., Sakarya’nın ilçesi olan Akyazı'da büyükbaş hayvana zorla alkol içirdi. Hayvana eziyet eden şahıslar, o anları da utanmadan kayda aldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki topladı. Görüntülerde şahısların hayvanın başını tutarken bir kişinin de hayvanın ağzını açıp zorla alkol içirdiği görülüyor. Hayvana eziyet ederek büyük öfkeye yol açan şahıslar bulunarak cezaya çarptırılması istendi.

Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada, büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntüler sosyal medya üzerinde viral olması ve gündeme gelmesi üzerine gerekli açıklamalar yapıldı. Açıklamada, "Büyükbaş hayvana eziyet edildiği yönünde medyada çıkan haberler üzerine hemen çalışmalara başlandı. Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bu durumun suç olduğuna dikkat çekilerek olayı gerçekleştiren şüpheliler E.B., İ.A. Ö.B. ve R.B.'nin yakalanması ve Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmeleri talimatı verildi."

PARA CEZASI VERİLDİ!

Dilan Polat ve Sıla Doğu adliyeye getirildi! Dilan Polat ve Sıla Doğu adliyeye getirildi!

Valilik açıklamasında, olayı gerçekleştiren şahıslara Akyazı Kaymakamlığı tarafından toplamda 18 bin 216 TL idari para cezası kesildiği belirtildi. >>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan