Alimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, 2022 yılında yapılacak olan asgari ücret görüşmeleri ile ilgili ODAK’a değerlendirmelerde bulundu. Alimoğlu, 300 kişi çalıştıran bir iş insanı olarak her zaman işçinin yanında olduğunu söyleyerek, “İşçimiz bizim baş tacımız. Asgari ücret ile çalışan işçilerimizin hak ettiği ücreti almasını isteriz” dedi.

VERGİ YÜKÜ HAFİFLETİLSİN

“Asgari ücret artmasın, asgari ücretten kesilen SGK, SSK ve vergi primleri düşürülsün” diyen Alimoğlu, “Bugün asgari ücreti 5 bin TL yapsanız bile kesintiler ile birlikte bu ücret 3 bin TL’ye tekamül edecek. Bizim devlet büyüklerimizden beklentimiz. Vergi yükünün hafifletilmesidir. İşte tamda devlet bu noktada babalığını gösterecektir” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONUNA ÇAĞRIDA BULUNDU

Asgari ücret komisyonuna bir çağrıda bulunan iş insanı İbrahim Alimoğlu, “Eğer asgari ücret komisyonu toplanacaksa asgari ücret için değil, işçi ve işverenin sırtında yük olan vergi yükünü kaldırmalı ki asgari ücret geçinen işçimiz enflasyondan ezilmemelidir ve hak ettiği ücreti almalıdır” ifadelerini kullandı.  >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

Editör: TE Bilisim