İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi için yapılan oylamanın ikinci turu tamamlandı. Ankara Ticaret Odası Congresium'da düzenlenen kurultayın ilk turunda Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz aday olarak yarıştılar. İlk tur sonuçlarına göre Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı.

İKİNCİ TUR ÖNCESİ ADAYLIK GERİ ÇEKİLDİ

İlk tur sonuçlarına göre ikinci tura geçilen oylama sürecinde Tolga Akalın adaylıktan çekildiğini açıkladı. İkinci tur oylamasında da Koray Aydın 565 oy, Müsavat Dervişoğlu 570 oy aldı. Bu sonuçlarla seçim üçüncü tura kaldı.

ÜÇÜNCÜ TUR SONUCUNDA YENİ GENEL BAŞKAN BELİRLENDİ

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi, üçüncü tur oylama sonuçlarının ardından sonuçlandı. İkinci turda bin 158 delege oy kullanırken, oyların bin 152'si geçerli sayıldı. Üçüncü turda ise sadece Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu aday olarak yer aldılar.

Üçüncü tur oylama sonuçlarına göre, İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu. Dervişoğlu 611 oy alırken, Koray Aydın ise 548 oyda kaldı. Günay Kodaz ise üç oy almıştı. Adaylıktan çekilen Tolga Akalın'a ise 15 oy çıktı.

14 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı 14 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı

Kaynak: FADİME ÖZKARAN