Trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Sinanpaşa Jandarma Trafik Timleri tarafından yürütülen "Bir Kural, Bir Ömür" projesi, Sinanpaşa’da öğrencilerle buluştu.

Jandarma’dan 160 Öğrenci̇ye Emni̇yet Kemeri̇ Ve Eği̇ti̇mi̇1

Milyonda Bir Görülen Hastalık Çocuğun Hayatını Kararttı Milyonda Bir Görülen Hastalık Çocuğun Hayatını Kararttı

Etkinliğe Sinanpaşa Kaymakamı Emrah Aslan da katılarak öğrencilerle bir araya geldi ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

SADECE BİR KURAL DEĞİL, YAŞAMSAL BİR ÖNLEM

Sinanpaşa Anadolu Lisesi ve Çiğiltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen eğitimde, 160 öğrenciye emniyet kemerinin kaza anındaki koruyucu etkisi uygulamalı olarak gösterildi.

Jandarma’dan 160 Öğrenci̇ye Emni̇yet Kemeri̇ Ve Eği̇ti̇mi̇

Eğitim de kullanılan emniyet kemeri simülasyon aracı, öğrencilere düşük hızda yaşanan bir çarpışma anını deneyimlenirken, kemer kullanımının hayat kurtarıcı etkisini de gözler önüne serdi.

Jandarma ekipleri, sürücü ve yolcular için kemerin sadece bir kural değil, yaşamsal bir önlem olduğunu vurguladı.

Kaynak: İHA