28. dönem AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Gazze'deki kadın ve çocuk mezarlığında dönen olaylara dikkat çekti. ‘’Ateşkesin kalıcı olmasını umuyoruz ve insanlık dışı fiziksel ve cinsel saldırıların ve toplu şiddetin savaş suçu olduğunu belirtmek istiyoruz’’ diyen Ertürk, Gazze'de yaşanan şiddetin en ağır şekilde devam ettiğini söyledi.

21 YILDIR AYNI DURUŞU SERGİLİYORUZ

Her saatte 6 çocuk ve 4 kadının hayatını kaybettiğini söyleyen Ertürk, ‘’Bu durum sadece masum kadın ve çocukların hayatını kaybetmesine neden olmuyor, aynı zamanda vicdanlarımızı da kanatmaktadır. AK Parti olarak, kadına yönelik şiddetle mücadelede 21 yıldır kararlı bir duruş sergiliyoruz. Kadına şiddetin insanlığa ihanet olduğunu sık sık vurgulayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde birçok adım attık. Kadının eğitim hakkı, fırsat eşitliği, iş gücü piyasasına katılımı ve karar alma mekanizmalarına katılımı gibi konular hükümetin öncelikli politika alanlarındandır’’ dedi.

Gelinle kaynana bakın ne yaptı? Gelinle kaynana bakın ne yaptı?

Kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu ve bu konuda AK Parti’nin kararlı bir şekilde mücadele ettiğinin altını çizerek herhangi bir toleransın olmadığını açıkça söyledi.

BİRÇOK DÜZENLEME HAYATA GEÇTİ

AK Parti olarak Anayasa'dan Türk Ceza Kanunu'na, İş Kanunu'ndan sosyal politika uygulamalarına kadar birçok düzenleme ve kanunu hayata geçirdiklerine değinen Ertürk, ‘’Kadına şiddet ve cinsel suç tanımını ilk kez biz yaparken, kadın erkek fırsat eşitliğini güçlendirmek için pozitif ayrımcılık ilkesini Anayasa'ya dahil ettik. Ayrıca ailelere ve kadınlara yönelik şiddetin önlenmesine dair kanun ve düzenlemeleri de hayata geçirdik. Eğitim, kadın-erkek eşitliği konusunda şiddetin önlenmesi için en temel adımdır ve biz bunun farkındayız. Kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal dayanışmanın gücünün önemini biliyoruz ve sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yaparak kapsamlı çözümler üretmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu. N\S

Editör: Nurbanu Soy