Çapa yaparken ayağını makinaya kaptırdı Çapa yaparken ayağını makinaya kaptırdı

Açıklamada, genelgede yer alan 17 tedbirin tekrar hatırlatıldığı ve bu tedbirlerin kadına yönelik şiddetle mücadele sürecinde önem taşıdığı vurgulandı. Özellikle "6 numaralı tedbir" olarak adlandırılan ve bilimsel verilere dayalı politikalar geliştirilmesini hedefleyen maddenin, bazı yayın organları tarafından çarpıtıldığına dikkat çekildi. Bakanlık, ifadenin kanıta dayalı politikaların oluşturulmasında önemli olan kriterleri öne çıkardığını açıkladı.

Ayrıca, genelgenin 6284 sayılı Kanun'da herhangi bir değişikliğe neden olmadığının altı çizilerek, mevcut kanunun, şiddet mağdurlarına koruyucu ve önleyici tedbirler sağladığı ve şiddet vakalarına ilişkin cezaların Türk Ceza Kanunu kapsamında uygulandığı belirtildi. Dolayısıyla genelge üzerine atılan asılsız iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Bakanlık, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi hedefleyen her yeni adıma yönelik dezenformasyon çabalarının, mücadelenin önemine ve ciddiyetine zarar verdiğine değinerek, bu tip art niyetli iftiraların çalışmalarının etkinliğini azaltmasına izin vermeyeceklerini, çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini kamuoyuna duyurdu.

Editör: Duygu Özger