Kalp ve Damar Cerrahı Doktor Selami Doğan, kış aylarında solunum yolu enfeksiyonlarını önlemek için insanların çok bulunduğu kapalı yerlerin havalandırılması ve tansiyonu dengelemek için düzenli yürüyüş yapılması gerektiğini söyledi.  

doktor

Eskişehir'de kış mevsiminin etkisiyle birlikte pek çok vatandaş soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklarla mücadele ediyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü kent genelinde, zaman zaman don olayları yaşanırken, sağlık uzmanları vatandaşları hastalıklara karşı uyarıyor.

hasta

DOKTORLARIN UYARILARI

Türkiye ittifakı kazandı! Türkiye ittifakı kazandı!

Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi'nden Kalp ve Damar Cerrahı Doktor Selami Doğan, kış aylarında alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Havaya uygun giysi seçiminin önemine vurgu yapan Doğan, özellikle kalp hastalarının dikkat etmesi gereken noktalara değiniyor.

Hasta

Doktor Selami Doğan, havanın soğuk olması durumunda uygun giysi seçiminin önemine dikkat çekiyor. Arabalara kış lastiği takılması gerektiği gibi, insanların da kıyafetlerini ve ayakkabılarını havanın şartlarına uygun şekilde düzenlemesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, yeterince su içilmesi ve kapalı alanlardan kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

Nezle

DIŞARIDA AKTİVİTE ÖNEMİ

Kış aylarında dışarıda aktivitelerin önemine değinen Doğan, temiz havada yürümenin sağlıklı olduğunu ifade ediyor. Özellikle genç ve sağlıklı bireylerin dışarıya çıkıp yürümesini önerirken, yaşlı ve risk altındaki kişilerin de uygun hava şartlarında temiz havada yürüyüş yapmalarını tavsiye ediyor.

Grip-1

BESLENME VE KALP SAĞLIĞI

Doktor Selami Doğan, kalp hastalarının beslenmesine de dikkat çekiyor. Şekerli ve unlu gıdalardan kaçınılması gerektiğini belirten Doğan, tuz tüketimi konusunda da uyarılarda bulunuyor. Kalp hastalarının sağlıklı bir beslenme düzeni izlemeleri ve tuz tüketimini kontrol altında tutmaları gerektiğini vurguluyor.

Kış aylarında hastalıklardan korunmanın ve sağlıklı kalmak için alınabilecek önlemler hakkında bilgi veren Doktor Selami Doğan, vatandaşları bilinçli bir şekilde hareket etmeye çağırıyor.

Kaynak: İHA