CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen ve iki dönemdir AK Parti’nin İzmir Milletvekili olan Mehmet Ali Çelebi, Afyonkarahisar’da düzenlediği ve ‘’Afyonkarahisar’ı uyarmak için geldim’’ diyerek sözlerine başladığı basın toplantısında eski mesai arkadaşı CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ı hedef aldı.

Mehmet Ali Çelebi: ‘Çekimser milliyetçi Köksal, Senin Belediyen yerin dibine batsın!’

CHP Lideri Özgür Özel’in katılımı ile Afyonkarahisar’da açılışı yapılan ve açılıştaki konuşmasında, ‘’Belediye DEM hariç herkese açık’’ ifadesiyle gündem olan Burcu Köksal’ın milliyetçiliğini samimi bulmadığını söyleyen Çelebi, ‘’Çıkarına kadar milliyetçi olan ile sapına kadar milliyetçi olanı ayırt etmek lazım’’ diyerek Köksal’a yüklendi.

 Mehmet Ali Çelebi: ‘Çekimser milliyetçi Köksal, Senin Belediyen yerin dibine batsın!’

’’MADEM MİLLİYETÇİYDİN NEDEN SESSİZ KALDIN?’’

Afyonkarahisar’ın doğru başkanı bulmasını istediğini söyleyen Çelebi, Köksal’ın SKM açılışında söylediği milliyetçi sözler ile milletvekili olma sürecinde sessiz kaldığı durumların çeliştiğini belgeleriyle gözler önüne serdi. Mithat Sancar’ın Abdullah Öcalan’a ‘Işığımız’ ifadesini kullanmasından, CHP’li Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye bakanlık verilmeli’ demesine kadar pek çok konuyu aktaran Çelebi, ‘’Madem milliyetçiydin neden tüm bu olaylara sessiz kaldın?’’ dedi.

Mehmet Ali Çelebi: ‘Çekimser milliyetçi Köksal, Senin Belediyen yerin dibine batsın!’

Garo Paylan’ın TBMM’de Türk halkına soykırımcı deyip yasa teklifi verdiğini hatırlatan Çelebi, ‘’Atatürk, Türk milleti zekidir der buna neden karşı çıkmadın? ‘6’lı masayı destekleyin bizi bitirecekler’ dediler, ‘sistem değişecek Abdullah Öcalan serbest kalacak’ dediler. Tüm bunlara Burcu Köksal ses çıkarttı mı? Köksal, o dönem milletvekili olmak için tüm bunlara sessiz kaldı, bunlardan taviz verdi. Köksal neden cevap vermedi o dönemler? Milliyetçilik bunu gerektirmez mi?’’ ifadelerini kullandı.

 Mehmet Ali Çelebi: ‘Çekimser milliyetçi Köksal, Senin Belediyen yerin dibine batsın!’

HDP NE İSTERSE O

CHP eski Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni Genel Başkan Özgür Özel’in Selahattin Demirtaş’a kürsüden selam göndermesine de Köksal’ın sessiz kaldığına değinen Çelebi, 6’lı masanın mutabakat metinlerinin açıklandığı salonda Atatürk portresinin ve Türk Bayrağının olmamasına da dikkat çekerek, ‘’Madem milliyetçisin bunlara neden izin verdin? Sen milliyetçiysen Türkün yazılmadığı yere itiraz etmen gerekmez mi? Yazmadılar çünkü HDP öyle istedi. Bunun da farkındaydı. Madem belediyeye koymayacaksın, orada neden tepki göstermedin? Atatürk ve Türk milleti senin belediyenden daha mı az önemli? Senin belediyen yerin dibine batsın. Önemli olan bunlar.  Milletçi olan bir insan, vatanını milletini seven insandır’’ dedi.

‘’Milliyetçi insan Atatürk’üne sahip çıkan insandır’’ diyen Çelebi, ‘’Atatürk’e ırkçı diyen adamı birinci sıra milletvekili yaptılar. Biz ses çıkarttık ama Köksal’da ses yok’’ diye konuştu.

 Mehmet Ali Çelebi: ‘Çekimser milliyetçi Köksal, Senin Belediyen yerin dibine batsın!’

‘’AFYON İÇİN ÜZÜLÜYORUM’’

Milliyetçi olan insanların FETÖ ile ilgili ciddi tepkisinin olması gerektiğini vurgulayan Çelebi, vatanını milletini seven insanların FETÖ ile mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu’nun ‘KYK’ların hepsini geri döndüreceğiz FETÖ ve PKK devlete çökecek’ imasında bulunduğunu söyleyen Çelebi, Burcu Köksal’ın bu duruma da sessiz kaldığını söyleyerek, ‘’Milletvekili olacaktı o dönemde ses çıkaramazdı ki. En azından şunlardan birisine ses çıkartsa yüreğimiz yanmayacak. Afyon için üzülüyorum ben’’ dedi.

Halk Günü toplantısında konuşan Köksal; Vatandaşlardan tek bir şey istedi! Halk Günü toplantısında konuşan Köksal; Vatandaşlardan tek bir şey istedi!

 Mehmet Ali Çelebi: ‘Çekimser milliyetçi Köksal, Senin Belediyen yerin dibine batsın!’

‘’BİZ KOCATAPE’DEYİZ KANDİLLİ ETEKLERİNDE DOLAŞMIYORUZ’’

Milliyetçi olanın Mavi Vatan’a hassasiyeti olması gerektiğine dikkat çeken Çelebi, ‘’Ünal Çeliköz ne dedi? ‘Mavi vatan saldırganlıktır’ dedi. Avrupa öyle istediği için böyle konuştu. Şimdi şu Türkiye haritasına bir bakın, Antalya körfezine hapsetmek isteyen bir anlayışa teslim oldular. Emperyalizmin kuklası oldular. Köksal, yine sessiz. Afyonkarahisar, empeyalizmin mihenk taşıdır. Biz Kocatape’deyiz kandilli eteklerinde dolaşmıyoruz. Burası mihenk taşıdır ve Köksal’dan beklenen buna karşı koymasıdır. Ama yapmadı'' dedi. 

 Mehmet Ali Çelebi: ‘Çekimser milliyetçi Köksal, Senin Belediyen yerin dibine batsın!’

‘’YARIM MİLLİYETÇİ KÖKSAL’’

Bir milliyetçinin ordusuyla ilgili de çok hassas olması gerektiğinin vurgusunu yapan Çelebi, 6’lı masa dönemi CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Ordusuna kimyasal silah iftirası yapmasına değinerek, ‘’Kamuoyu o dönem bu duruma çok tepki göstermişti. Burcu Köksal o zaman bile buna ses çıkartmamıştı. HDP ile birlikte mecliste toplantı yaptılar ve önlerinde Şebnem Korur Fincancı vardı. PKK, Öcalan seven bir kişidir kendisi. Şu çok kritiktir bir milletvekilinin dağda teröristle fotoğrafı çıktı. Dokunulmazlığı kalksın denildi. Getirdik meclise, Cumhur İttifakı ve İYİ Parti evet oyu verdi. CHP 14 kişi hayır oyu verdi. Özgür Özel aralarındaydı. Köksal ne yaptı peki? Bu duruma karşı çekimser davrandı. Köksal çekimser bir milletçi, yarım milliyetçi’’ ifadelerine yer verdi. 

‘’ATATÜRK’TEN BAĞIMSIZLIK DEMİŞTİ BUNLAR TAM HAZIMSIZLIK ANLADI’’

O dönem DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ‘Dokunacağız’ sözlerine de değinen Çelebi, bu sözün ardında yatan şeyin Savunma Sanayi olduğunu ve Savunma Sanayisinin gururu olan İHA, SİHA ve gemilerin kastedildiğini söyleyerek, ‘’Ne diyorlar şimdi, Atatürk’ten bağımsızlık demişti bunlar tam hazımsızlık anladı. KAAN’a kalorifer peteği, SİHA’lara maket diyorlar. Onu da karıştırıyorlar’’ dedi. 

Burcu Köksal, tüm bunlara sessiz kalmasının altında yatan nedenin ise milletvekili olmak olduğunu söyleyen Çelebi, milletvekili olduktan sonra da grup başkanvekili olabilmek için yine sessiz kalmayı tercih ettiğini belirtti. Köksal’ın şimdi de belediye başkanı olmak için milliyetçi olduğunu vurgulayan Çelebi, Köksal’ın hep bir hedefi olduğunu ve bir şeylere ulaşabilmek için amacıyla hareket ettiğini söyledi. Çelebi, ‘’Benim Afyonkarahisar’ı uyarmak istediğim konu bu. Milletvekili olabilmek için sustukları bunlar, grup başkanvekili olabilmek için sustukları bunlar, şimdide belediye başkanı olabilmek için de çıkarına göre milliyetçilik yapıyor’’ diye konuştu. 

KIRMIZI HALI MI, SARI TORBA MI?

Özgür Özel’in Türkiye’ye işgalci diyen Pervin Çakar’ın elini öptüğünü gündemine taşıyan Çelebi, ‘’Köksal’ın sesini çıkartmamasını bırakın, daha bunu savundu. Pervin Çakar sanatçıdır dedi. Bunu Afyon halkı bilsin. Ve bu şahıs, 12 şehit verdiğimizde neredeyse bizimle ve şehitlerimizle alay eden bir yazı paylaştı. ‘Bizim de sahibimiz var. Biz de güçlüyüz’ dedi. Ona karşı çıktı mı peki Köksal? Hayır. Mecliste sürekli Öcalan ileri, Öcalan geri. Bebek katiline sayın diye hitap edene sen tepki gösteremiyorsan, sen bir şey bekliyorsundur’’ dedi.

Çelebi, ‘’DEM’liler belediyeye giremeyecekmiş, genel merkezlerine girdi niye sesini çıkartmıyorsun? Senin belediyenden daha önemli genel merkez. Hem de kırmızı halılarla karşıladılar DEM’lileri. Biz terör destekçilerine kırmızı halı sermiyoruz. Biz teröristleri sarı torbalara diziyoruz. Tercihinizi olan göre yapın. Kırmızı halı mı, sarı torba mı?’’ diye konuştu.

Basın toplantısı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: NURBANU SOY