AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Arslan, açıklamasında Afyonkarahisar’ın kurtuluş mücadelesinde üstlendiği özel misyona vurgu yaptı.

Milletvekili Arslan, 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar topraklarında başlayan Büyük Taarruz’un milletin bağımsızlık ve özgürlük iradesinin en güçlü sembolü olduğunu belirtti. Cumhuriyet’in temellerinin bu mübarek topraklarda atıldığını vurgulayan Arslan, bu destansı mücadelenin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kararlılıkla yazıldığını ifade etti.

“AFYONKARAHİSAR, KURTULUŞUN BAŞLADIĞI TOPRAKLARDIR”

Milletvekili Arslan mesajında, “26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar’ın topraklarında başlayan Büyük Taarruz, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesinin en güçlü sembolüdür. Kurtuluşun başladığı, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı bu mübarek topraklar, sadece Afyonkarahisar için değil tüm Türkiye için şanlı bir dönüm noktasıdır” ifadelerine yer verdi.

Arslan açıklamasının devamında, “Afyonkarahisar’da başlayan bu büyük savaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin inançla, fedakârlıkla ve kararlılıkla yazdığı destanın adıdır” diyerek tarihin dönüm noktalarından birinin altını çizdi.

“YUNAN MEZALİMİNİ UNUTMAMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Milletvekili Arslan, Afyonkarahisar’ın işgal yıllarında yaşadığı acıları da hatırlatarak şunları kaydetti:
“Bu şehir, Yunan mezaliminin en ağır şekilde yaşandığı yerlerden biridir. Milletimizin maruz kaldığı zulüm, hafızalardan silinmeyecek acılar bırakmıştır. Bugün kimi zaman tatil maksadıyla Yunanistan’a akın edilse de, tarih bize dostluk kadar acı hatıraları da unutmamamız gerektiğini hatırlatır. Milletimizin yaşadığı bu zulmün unutulmaması, gelecek nesillere aktarılması boynumuzun borcudur.”

“ŞEHİTLERİN KANIYLA KAZANILAN ZAFER”

Arslan, mesajının sonunda şehit ve gazileri anarak, “Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda verilen mücadeleyle Yunan ordusu sürülmüş, milletimizin hürriyeti ve istiklali perçinlenmiştir. Bugün bizlere bağımsız bir vatan bırakmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

Vali Yiğitbaşı Tarih Ve Teknolojiyi Yerinde İnceledi
Vali Yiğitbaşı Tarih Ve Teknolojiyi Yerinde İnceledi
İçeriği Görüntüle

Arslan ayrıca, “Zafer Haftamızın milletimize birlik, beraberlik ve güç katmasını diliyorum” diyerek mesajını tamamladı.

Kaynak: GAMZE KARABULUT