İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftası kapsamında bir kutlama mesajı yayımladı. Olgun, mesajında Büyük Zafer’in Türk milletinin bağımsızlık yolundaki kararlılığını, azmini ve sarsılmaz birliğini tüm dünyaya ilan ettiğini vurguladı.

Milletvekili Olgun, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Zaferin Başkenti Afyonkarahisar, bağımsızlık destanımızın şanlı sayfalarına ev sahipliği yapmıştır” dedi.

“30 AĞUSTOS, VAROLUŞ MÜCADELESİNİN DÖNÜM NOKTASI”

Milletvekili Olgun: “Anadolu’yu Vatan Kılan Zaferin Yıl Dönümü Kutlu Olsun”
Milletvekili Olgun: “Anadolu’yu Vatan Kılan Zaferin Yıl Dönümü Kutlu Olsun”
İçeriği Görüntüle

Milletvekili Olgun, “30 Ağustos 1922, milletimizin varoluş mücadelesinde bir dönüm noktası olmuş; bağımsızlığımızı, onurumuzu ve vatan toprağımızı canı pahasına savunan kahraman ecdadımızın destanlaştığı bir tarihtir” dedi.

Milletvekili Olgun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu zafer, sadece bir askeri başarı değil; milletimizin iradesine, özgürlüğüne ve bağımsızlığına sahip çıkışının en büyük göstergesidir” ifadelerini kullandı.

“ZAFERİN KARARGÂHI AFYONKARAHİSAR”

Milletvekili Olgun, zaferin karargâhı, planı ve ruhunun Afyonkarahisar’da doğduğunu belirterek, “Kocatepe’de alınan tarihi kararlarla milletimizin kaderi yeniden yazılmıştır. Afyonkarahisar, yalnızca bir şehir değil; bağımsızlık destanımızın kalbinin attığı, kahramanlığın ve fedakârlığın simgesi olmuştur” dedi.

Mesajında Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin önemine de değinen Milletvekili Olgun, “Esaret zincirlerini kıran aziz milletimiz, tarih boyunca olduğu gibi bir kez daha birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bizlere düşen görev; bu emaneti aynı kararlılıkla gelecek nesillere taşımak, Cumhuriyetimizin değerlerini korumak ve ülkemizi her alanda daha ileriye taşımaktır” ifadelerine yer verdi.

“ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA RAHMET”

Milletvekili Olgun, “Büyük Zafer’in 103. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Milletvekili Olgun, sözlerinin devamında ise, “Zaferin Başkenti Afyonkarahisar başta olmak üzere tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Zafer Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Gamze Karabulut