Motorin Fiyatlarında Yeni Gelişme: İndirim Haberi Geldi

Benzin ve motorin fiyatları, Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişikliklerle birlikte sürekli bir değişim içerisinde. Gece yarısı itibarıyla motorin fiyatlarında 1 lira 16 kuruşluk bir indirim yapıldı. Bu indirimle birlikte İstanbul'da motorin fiyatı 41 lira, Ankara'da 41 lira 89 kuruş, İzmir'de ise 42 lira 13 kuruş oldu.

Motorin Fiyatı İstanbul'da 41 Liraya Geriledi

Motorin fiyatlarında yaşanan bu düşüşle birlikte İstanbul'da motorin litre fiyatı 41 lira olarak belirlendi. Ankara'da ise bu fiyat 41 lira 89 kuruş olarak güncellendi. İzmir'de ise motorin litre fiyatı 42 lira 13 kuruş oldu.

5 yaşında ki Edanur’un ölümüne ilişkin 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı! 5 yaşında ki Edanur’un ölümüne ilişkin 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı!

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve döviz kurlarındaki değişiklikler göz önünde bulundurularak rafineriler tarafından belirleniyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmaları tarafından belirlenen fiyatlarda, rekabet ve serbest piyasa koşulları nedeniyle şirketler ve bölgelere göre küçük farklılıklar görülebiliyor.

Kaynak: Ahmet Sarlık