Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Başmakçı ilçesinde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında eğitimdeki mevcut durum ve yeni dönem hedeflerini ele aldı. Şehit Öğretmen Birol İrfan Aşkar İlkokulu ile Fatih İlkokulu Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Filiz, şube müdürleri ve okul yöneticileri katıldı. Toplantıda, akademik başarıların sürdürülebilirliği, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin yerel uygulamaları ve 2025/63 sayılı genelgenin eğitim süreçlerine etkileri kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Müdür Sünnetci, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin yalnızca bir müfredat değişikliğinden ibaret olmadığını belirterek, bu modelin öğrencilerin hem bilişsel hem de değerler yönünden gelişimini hedeflediğini ifade etti. “Türkiye Yüzyılı’nı sınıflarımızda bir slogan olarak değil, her ders saatinde yaşatılacak bir ideal olarak görmeliyiz” diyen Müdür Sünnetci, modelin sürdürülebilir eğitim anlayışıyla geleceğe yön vereceğini söyledi.
BAŞARININ TEMELİ PLANLI EMEK VE DAYANIŞMA
Toplantının devamında akademik başarının yükseltilmesi ve eğitimde kalite çıtasının korunması konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Müdür Sünnetci, Dinar eğitim ailesinin birlik ve kararlılıkla çalıştığını, bu uyumun başarı grafiklerine yansıdığını belirterek, “Her bir öğrencimizin özgüvenli, donanımlı ve ahlaklı bireyler olarak yetişmesi ortak hedefimizdir. Başarı tesadüf değil, planlı emeğin sonucudur” ifadelerini kullandı.

Ayrıca 2025/63 sayılı genelge çerçevesinde okul içi süreçlerin disipline edilmesi, yönetimsel uygulamaların güçlendirilmesi ve mevcut uygulamalara dair geri bildirimler de toplantının gündemini oluşturdu. Program, güçlü birliktelik ve dayanışma vurgusu ile sona erdi.




