Hayatının büyük bir kısmını müziğe adadığını ve çok küçük yaşlarda kuzeninin mandolin çalmaya başlamasıyla birlikte müziğe olan ilgisinin daha çok arttığını söyleyen başarılı müzisyen Genco Kulaksız, müzik hayatına dair bazı açıklamalarda bulundu. Genç yaşta arkadaşları ile birlikte para biriktirerek kendilerine gitar aldıklarını belirten müzisyen, müziğin kendisi için bir yaşam felsefesi olduğuna değindi.

“HEM ÇALIŞTIM HEM DE OKUDUM”

Müziğe karşı olan adımlarını net olarak lise zamanlarında attığını ve arkadaşlarıyla bir Rock Müzik gurubu kurduklarının altını çizen Kulaksız, zaman içerisinde beste yapmaya başladığını ve bu işin ilerleyen zamanlarda daha çok hoşuna gittiğini ifade etti. Başarılı müzisyen Genco Kulaksız, okuduğu bölümün kendisini mutlu etmediğini ailesine müzik eğitimi almak istediğini söylemesi üzerine Avustralya’ya gittiğinin altını çizdi. Kulaksız; “Ailemin isteği ile İstanbul Marmara Üniversitesi’nde müzikle alakalı olmayan bir bölüm okudum ama müzik aşkı içimde hep vardı. Avustralya’ya gittiğimde 26 yaşındaydım. Orada sınıf arkadaşlarıma dersler konusunda yardımcı oldum çünkü müzikle ilgili temelim vardı. Okulumu bitirdikten sonra geçimimi sağlamak için Beyoğlu’nda kendime küçük çaplı bir stüdyo açtım. Burada çeşitli kayıtlar yaparak hem para kazandım hem de müzikte kendimi daha çok geliştirdim” diyerek müzikte attığı adımların hayatında açtığı değişikliklerden bahsetti.

O ANLARI ASLA UNUTMADI

Hayatını kendisi gibi müziğe adayan Özkan Turgay gibi başarılı bir müzisyenle Beyoğlu’nda açtığı stüdyo sayesinde tanıştığını söyleyen Genco Kulaksız, Odak okuyucuları için müzik hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Genç Müzisyen; “Özkan Turgay’la bir tanıdık sayesinde tanıştım. Zaten kendisini müzik camiasında da takip ediyordum. O sıralar Özkan Bey’in bir asistana ihtiyacı vardı. Ben de kendisine bir süre asistanlık yaptım. Daha sonra Kurban diye bir gurup vardı ve Özkan Bey’in ardından Kurban üyeleri ile 2-3 sene boyunca çalıştım. İlk turnemi onlarla yaptım. Türkiye’nin birçok noktasına konserlere gittim” dedikten sonra müzik hayatında unutamadığı ilklere değindi.

“SEVDİĞİM İŞİN İÇİNDEYİM”

Beyoğlu’nda açtığı stüdyo sayesinde Model Gurubu başta olmak üzere birçok usta sanatçının da aranjörlüğünü ve ses mühendisliğini yapan Genco Kulaksız, müzik dünyasında başarı merdivenlerini hızlı bir şekilde çıkmaya başladı. Kulaksız; “Açtığım stüdyo sayesinde tanıdığım bir Rock Müzik gurubunun da yardımıyla AYNA’nın yıldız ismi Erhan Güleryüz ile tanıştım. Erhan Güleryüz’ün stüdyosunda başka bir gurup için kayıt almam gerekiyordu. Ben kayıt alırken Erhan Abi benim çalışma stilimi incelemiş. Daha sonra kayıt bitince kendilerinin bir ses mühendisine ihtiyaçları varmış. Ben de bu teklifi geri çevirmedim. Erhan Abi sayesinde de farklı senfoni konserlerinde başarılı Tonmaisterler ile tanıştım. Müzik dünyasındaki birçok ünlü sanatçıya aranjörlük yaptım. Gerçekten sevdiğim işin içerisindeydim. Böylelikle bende AYNA’nın bir üyesi oldum” ifadelerini kullandı.

“AFYON’A HAYRAN KALDIM”

AYNA ile birlikte ortalama 7 senedir çalıştığını belirten başarılı sanatçı, müzikle uğraşmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini söyledi. Bir süre önce AYNA Gurubu üyeleriyle birlikte Sultan adlı şarkıya tekrardan klip çekmek için harekete geçen Genco Kulaksız, kliplerini Afyonkarahisar’da çekmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Kulaksız; “ Daha önceki zamanlarda Afyon’a AYNA ile birlikte farklı mekanlarda konser vermeye geldik. Son gelişimizdeki klip çekiminde Afyon’u gezme imkanı bulduk. Emre Gölü, Frig Vadisi ve daha birçok nokta gerçekten çok güzeldi. Bu esnada tüm Afyon halkı bize destek verdi ve yetkililer tüm ihtiyaçlarımızı karşıladı. Bizler için şahane bir tecrübe oldu. Herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullanarak müzikle uğraşmak isteyen herkese önemli tavsiyeler verdi.

“YETENEKLE YETİNMEYİN, ÜZERİNE KATIN”

Müzik eğitimi almak isteyen ama ailevi sebeplerden dolayı müzik sevdasından vazgeçmek zorunda kalan gençlere seslenen başarılı müzisyen Genco Kulaksız, içinde müzik tutkusu olanlar için bazı tavsiyelerde bulundu. Kulaksız; “Aileler her zaman içinde müzik sevdası olan çocuklarına destek olmalılar ki müzik severlerin ve müzik alanında eğitim almak isteyenlerin hevesi kırılmasın. Müzikle ilgilenmek adeta insana huzur veriyor bu yüzden bence herkes müzikle bir parça da olsa ilgilenmeli. Mesela ben müzikle iç içe olmama rağmen bile hala bir şeyler öğreniyorum ve gitarım üzerinde  7-8 saat boyunca çalışmalar yapıyorum. Müzik yeteneği oan gençler de sadece yetenekleri ile ilgilenmemeli ve çalışarak tecrübe edinmeli”  dedi ve ODAK okuyucuları başta olmak üzere Tüm Afyon halkına sevgilerini iletti. >>>ODAK ÖZEL HABER: GİZEM AKTAŞ

 

 

Editör: TE Bilisim