ATO Congresium'da toplanan İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlık için Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ile Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz yarıştı. İlk iki turda hiçbir aday salt çoğunluğa ulaşamayınca seçim üçünü tura kaldı. Salt çoğunluğun aranmadığı üçüncü turda 1159 geçerli oyun 611'ini alan Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı oldu. İkinci turda 565 oy alan Koray Aydın ise bu turda 548 oyda kaldı.

C92D5629 B9F4 454B 94De 5D30C77790E2

OLGUN LİSTEDE İKİNCİ SIRADA

Genel Başkanlığı bırakan Meral Akşener’in Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun hafta sonu yapılan genel kurulda ağırlığını bir kez daha hissettirdi. Cumartesi günü yapılan başkanlık seçiminden sonra dün ise Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi. Birleşik liste olarak hazırlanan Genel İdare Kurulunda ilk sırada MHP Kurucu Lideri merhum Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş yer alırken ikinci sırada ise Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun yer aldı. Listede ikinci sırada yer alan Olgun’un Ankara siyasetinde ki önemi bir kez daha görülmüş oldu.

İzlenme rekorları kırdı ama yine de ekranlardan alındı! Bu diziye neden izin çıkmadı İzlenme rekorları kırdı ama yine de ekranlardan alındı! Bu diziye neden izin çıkmadı

Fa95D1A0 0E36 4Edc Bf4E 1627A6F712E3

HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Genel Kurul sonrası sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan Milletvekili Olgun, “5.Olağanüstü Kurultayımızın demokrasi şöleni içinde gerçekleşmesini sağlayan, eşit ve adil bir seçim olması için elinden gelen tüm çabayı gösteren, partililerimize ve delegelerimize canıgönülden teşekkür ediyorum. Demokrasi mücadelesi, birbirinden kıymetli 3 adayımızın yarışı sonucu birlik ve beraberlikle neticelendi. Günün sonunda kazanan İYİ’ler oldu. İYİ’lik hareketinin yeni lideri ve Genel Başkanı seçilen kıymetli ağabeyim Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyor; Partimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Herkes emin olsun, hiç bir şey eskisi gibi olmayacak” dedi. (TÖ/GK)

Kaynak: FATMA SEDA CAN