Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde vatandaşlarla bir araya gelerek telefon dolandırıcılığına karşı alınması gereken önlemleri anlattı. Bilgilendirme çalışmasında, dolandırıcıların kendilerini polis, asker, savcı veya banka görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları kandırmaya çalışabileceğine dikkat çekildi. Vatandaşlara, şüpheli aramalara karşı temkinli davranmaları ve kişisel bilgilerini korumaları gerektiği hatırlatıldı.
KENDİSİNİ POLİS, ASKER VEYA SAVCI OLARAK TANITANLARA DİKKAT
Polis ekipleri, kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere para gönderilmemesi gerektiğini vurguladı. Banka hesap bilgilerinin, şifrelerin ve doğrulama kodlarının kesinlikle paylaşılmaması konusunda uyarılarda bulunuldu. Şüpheli bir aramayla karşılaşılması halinde görüşmenin sonlandırılması, iddiaların ilgili kurumların resmî iletişim kanallarından doğrulanması ve dolandırıcılık şüphesinin emniyet birimlerine bildirilmesi gerektiği belirtildi.
“KADINA EL KALKAMAZ” MESAJI VERİLDİ
Çalışmanın bir diğer başlığını ise kadına yönelik şiddetle mücadele oluşturdu. Polis ekipleri, “Kadına El Kalkamaz” mesajıyla toplumda farkındalık oluşturmayı hedefledi. Fiziksel, psikolojik, ekonomik ve sözlü şiddetin kabul edilemez olduğuna dikkat çekilirken, şiddetin önlenmesinde toplumsal duyarlılık ve dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.
AMAÇ, SUÇLARI ÖNLEMEK VE FARKINDALIĞI ARTIRMAK
Gerçekleştirilen çalışmayla vatandaşların telefon dolandırıcılığına karşı bilinçlendirilmesi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal duyarlılığın artırılması amaçlandı. Yetkililer, vatandaşlara şüpheli durumlara karşı dikkatli olmaları, kişisel ve finansal bilgilerini korumaları ve şiddet olaylarına karşı duyarlı davranmaları çağrısında bulundu.



