Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, basının toplumların aydınlanmasında önemli bir rol üstlendiğini basının internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişleterek tek yönlü bilgi paylaşımından çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaştığını belirtti.

Karakaş, bu düşüncelerini 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle yayımladığı yazılı bir mesajda açıkladı. Mesajında, kamuoyunu bilgilendirme hakkının, demokrasinin ve şeffaflığın temel taşlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Bilgiye ve habere ulaşımın internet ve sosyal medya sayesinde kolaylaştığını ifade eden Karakaş'a göre, bu alanlarda görev alan gazetecilerin mesleki sorumlulukları artık daha büyük bir öneme sahip.

144 bin 280 paket kaçak sigara ele geçirildi! 144 bin 280 paket kaçak sigara ele geçirildi!

Karakaş

Rektör Karakaş özellikle gazetecilerin özverili çalışmalarına değindi ve basın emekçilerinin kamu görevine benzer bir sorumluluk taşıdığını belirtti. Basının denetleme ve uyarı işlevinin yanında, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda ilerlemeye katkı sağladığını ve devlet ile vatandaş arasında köprü görevi gördüğünü dile getirdi.

AKÜ Rektörü mesajını, iletişim alanındaki önemin her geçen gün arttığı bu dönemde, bilgiye erişim adına çaba sarf eden ve çeşitli zorluklara katlanan gazetecileri tebrik ederek tamamladı ve tüm basın çalışanlarına meslek hayatlarında başarılar diledi.

Kaynak: AHMET SARLIK