Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Kütahya Çölyak ve PKU Metabolik Hastalıklar Derneği Başkanı Nuray Sayıner'i ağırladı. Rektörlük makamında gerçekleşen nazik ziyarette, AFSÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Bükülmez, Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Aybüke Kocasoy ve Dilek Şahintepe de yer aldı.

Askeri araç kaza yaptı:  11 yaralı! Askeri araç kaza yaptı:  11 yaralı!

Taraflar, çölyak hastalarına sunulacak yemek hizmetleri ve kantin ürünleri üzerine görüş alışverişinde bulundular. Prof. Dr. Okumuş, çölyaklılar için düzenlenmesi planlanan projeleri destekleyeceklerini ve AFSÜ olarak bu konuda aktif rol almayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca Aybüke Kocasoy, Türkiye'de bir ilk olan ve Afyonkarahisar'da başlatılan Glütensiz Yemek Eğitim Kursu'nun detaylarını paylaştı.

Çölyak hastalığının önemine değinen Prof. Dr. Okumuş, bu sağlık sorununun etkilediği kişilerin uygun gıdaları temin etme zorluklarından ve besinlerin pahalılığından bahsetti. Rektör Okumuş, üniversite olarak çölyaklı bireylerin yanında olacaklarını ve Beslenme ve Diyetetik bölümü ile öğrenci topluluklarının bu konuda çalışmalar yapabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Okumuş, ziyaret esnasında kendisine ikram edilen, Çölyak Eğitim Kursunda Dilek Şahintepe’nin hazırladığı glütensiz kekin tadına da baktı.

>>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan