Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların alan bazlı taban puanlarını açıkladı.

Thumbs B C B811439E044F0Cbe257A82D77C048304

Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruda, "2024 Mayıs Sözleşmeli Öğretmenlik İçin Sözlü Sınava Çağrılan Adaylara Ait Alan Bazlı Taban Puanlar" listesi paylaşıldı. Bu listede, sözlü sınava katılacak adayların hangi puanlarla sınava girmeye hak kazandığı belirtildi.

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için sözlü sınavlar, 1 Temmuz'dan itibaren gerçekleştirilecek. Sınavların tamamlanmasının ardından, tercih başvuruları ve atama işlemleriyle ilgili açıklamalar yapılacak. Göreve başlama süreci de sonuçların ilanından sonra başlayacak.

Üniversite Tercihlerini Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Tercih Uzmanı Açıkladı Üniversite Tercihlerini Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Tercih Uzmanı Açıkladı

Adayların Sınav Giriş Belgeleri

Adaylar, sınav giriş belgelerine e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle ulaşabilecekler. Bu belgeler, sınav yerleri ve saatleri gibi önemli bilgileri içerecek.

Kaynak: AA