Vatandaşlar tarafından bir hafta önceye kadar trafiğin oldukça akıcı olduğu bölgede yapılan süre değişikliği sonrası araç yoğunluğunun arttığı ve sürücülerin kırmızı ışıkta uzun süre beklemek zorunda kaldığı ifade edildi.

AĞIR TONAJLI ARAÇLAR YOĞUN KULLANIYOR

Bu sendikada her şey koltuk için mi?
Bu sendikada her şey koltuk için mi?
İçeriği Görüntüle

Sürücüler, özellikle ağır tonajlı araçların yoğun olarak kullandığı bu güzergahta trafik ışığı sürelerinin değiştirilmesiyle birlikte akışın önemli ölçüde yavaşladığını belirtiyor. Daha önce sorunsuz ilerleyen trafikte artık araçların yeşil ışıkta geçemeden kırmızıya yakalandığı ve yaklaşık 30 saniye beklemek zorunda kaldığı dile getiriliyor.

Konuyla ilgili görüş bildiren vatandaşlar, yapılan düzenlemenin trafiği rahatlatmak yerine sıkışıklığı artırdığını savunuyor. Bir hafta önceye kadar bölgede trafik akışının oldukça düzenli olduğunu belirten sürücüler, son günlerde özellikle yoğun saatlerde kuyrukların oluştuğunu belirtiyor.

YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Özellikle şehirlerarası ulaşımda kullanılan çevre yolunda ağır vasıtaların da yoğun olması nedeniyle sorunun daha belirgin hale geldiğini ifade eden vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak trafik ışığı sürelerinin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Bölgeyi sık kullanan sürücüler, yapılan değişikliğin tekrar değerlendirilmesini talep ederek trafik ışıklarının eski düzenine döndürülmesinin akışı yeniden rahatlatabileceğini belirtiyor.

“ARAÇLAR GEÇEMEDEN KIRMIZIYA YAKALANIYOR”

Konuyla ilgili bazı sürücüler, “Bir hafta öncesine kadar burada trafik çok rahattı. Yeşil ışıkta geçip gidiyorduk. Şimdi ise tam yeşilde geliyoruz ama kırmızıya yakalanıyoruz ve yaklaşık 30 saniye bekliyoruz. Bu durum özellikle yoğun saatlerde araç kuyruğu oluşturuyor. Burası ağır araçların yoğun kullandığı bir yol. Tırlar ve kamyonlar kalkış yaparken zaten zaman alıyor. Işık süreleri kısa olunca araçların çoğu geçemeden kırmızıya kalıyor. Bu da trafiği daha da sıkıştırıyor. Yetkililer bu konuyu tekrar ele almalı” ifadelerini kullandılar.

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER