Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: Devletimizin nefesi enselerinde! Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: Devletimizin nefesi enselerinde!

Meclis'te yeni Anayasa mesaisi başlıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret edecek. İlk durağı saat 11.30'da Meclis'teki CHP Grubu olacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşecek.

Meclis Başkanı'nın aynı gün grup toplantısını yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşmesi bekleniyor. Ziyaretlerde yeni ve sivil anayasa için ilk mesajlar verilecek.

AK Parti grubundan bir heyet, Anayasa turuna çıkacak ve siyasi partileri ziyaret ederek nabzı tutacak. Bu süreçte tüm kesimlerin görüşleri alınacak ve yeni Anayasa'nın geniş toplumsal mutabakatla yapılabilmesi için çaba gösterilecek.

Siyasi partiler öncelikli başlıklarını belirleyecek ve ilerleyen süreçte ortak bir komisyon kurularak çalışmalar hızlandırılacak. Bu adımlar, Türkiye'de yeni bir Anayasa'nın oluşturulması için atılan önemli adımlar olarak değerlendirilebilir.

Kaynak: AHMET SARLIK