Trabzon'da hamsi bolluğu yaşanıyor ve bu da tezgahlarda satış fiyatlarını etkiliyor. Balıkçılar, kilogramı 25 ila 35 liradan satılan hamsiyle piyasada rekabet oluşturduğunu belirtiyor.

Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisindeki balıkçı tezgahlarında müşteriler, farklı balık çeşitlerini de bulabiliyor. Mezgit ve istavritin kilogramı 50 ve 75, somon 150, tırşi 100, çupra ve levrek ise 200 liradan satışa çıkıyor.

Bayat 19 Mayısı özlemle andı! Bayat 19 Mayısı özlemle andı!

Balıkçılar ve Manavcılar Derneği Başkanı Cemal Kaya Şamlıoğlu, Karadeniz'de hamsi bolluğu yaşandığını ve bunun piyasada rekabet yarattığını söylüyor. Balıkçı Mehmet Can Örseloğlu da, son günlerde hamsinin Giresun ile Vakfıkebir ve Araklı ilçelerinde bolca avlandığını ifade ediyor.

Bollaşan hamsi stokları sayesinde fiyatların 25 liraya kadar düştüğünü belirten Örseloğlu, "Hamsi soğuk iklimi sever. Denizin soğumasıyla hamsi daha da diri ve lezzetli hale geldi. Hava daha da soğuyacak ve biz de tezgahlarımızda daha güzel hamsileri görmeyi bekliyoruz." diye vurguluyor.

Çeşitlilik açısından zengin bir sezon geçiren balıkçılar, tezgahlarda barbunya, çupra, levrek, sargan, çinekop ve lüfer gibi çeşitlerin de satışının olduğunu söylüyor. Balıkçı Cem Yazıcı ise geçen yıl hamsi yokluğu ve yüksek fiyatlarla karşılaştıklarını, bu yıl ise bolluk sayesinde fiyatların daha uygun olduğunu ve 3 ya da 4 kilogram hamsinin 100 liradan alıcı bulduğunu belirtiyor.

Editör: Tuğba Özkan