İtalya’nın önde gelen savunma sanayi şirketlerinden Leonardo’nun Üst Yöneticisi (CEO) Roberto Cingolani, şirketin 2025 yılı finansal sonuçlarının açıklandığı yatırımcı ve basın toplantısında İHA programına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
BAYKAR İLE YAKIN İŞ BİRLİĞİ
İHA segmentinde “olağanüstü bir ivme” yakaladıklarını belirten Cingolani, Baykar ile yürütülen teknolojik iş birliğinin yoğun şekilde sürdüğünü ifade etti. Yeni nesil teknolojilerin entegrasyonu için günlük bazda birlikte çalıştıklarını vurgulayan Cingolani, iki hafta içinde açıklanacak stratejik plan güncellemesinde projeye ilişkin daha kapsamlı bilgilerin paylaşılacağını söyledi.
MONTAJ SÜRECİ NİSAN AYINDA TAMAMLANACAK
Programın planlanandan hızlı ilerlediğine dikkat çeken Cingolani, yalnızca 8 ay içinde önemli mesafe kat edildiğini belirtti. İlk orta sınıf İHA’ların montaj ve üretim sürecinin, İtalya’nın kuzeyinde bulunan Ronchi dei Legionari tesislerinde nisan ayı itibarıyla tamamlanacağını açıkladı. Projede yalnızca sabit kanatlı araçların değil, döner kanatlı platformların da yer aldığı geniş bir ürün yelpazesi üzerinde çalışıldığı bildirildi.
TEST SÜRECİ BAŞLAYACAK
Seri üretim ve satış aşamasına geçilmeden önce yaklaşık bir yıllık test ve gösterim süreci planlandığını aktaran Cingolani, önümüzdeki aylarda araçların özel koşullarda iniş kabiliyeti ve sürü operasyon yeteneklerinin sergileneceğini ifade etti. İHA programındaki ilerlemenin, şirketin elektronik sistemler birimine de önemli katkı sağlayacağını belirten Cingolani, yatırımların planlanan seviyede devam ettiğini ve projenin takvimin biraz önünde ilerlediğini sözlerine ekledi.




