72. AXA Sigorta Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreninde Altınyıldız Classics Özel Ödülü, Trabzonspor ve A Millî Takım kalecisi Uğurcan Çakır’a takdim edildi. Ödül, BR Mağazacılık Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Tınarlıoğlu tarafından Çakır’a verildi. Çakır, törende yaptığı açıklamada bu ödülü özellikle çocuklarına hatıra olarak aldığını söyledi.
DÜNYA KUPASI GURURU
Çakır, 24 yıl aradan sonra Türkiye’nin Dünya Kupası’na katılacak olmasının heyecanını dile getirerek, “Takım arkadaşlarımla birlikte ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Kosova maçındaki deneyimlerini anlatan milli kaleci, milli formayı giyerken hissettiği sorumluluk ve stresin farklı olduğunu belirtti.

3 SERUMLA MAÇA ÇIKTI
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, Uğurcan Çakır’ın milli maç sabahı 3 serum alarak maça çıktığını açıklayarak, kalecinin performansına duyduğu güveni vurguladı. Hacıosmanoğlu, “Kendisine maç sabahı üç serum bağlandı. Bugün de Amerika’da kalemizi gole kapatacak” dedi.
OSİMHEN’E DE ÖDÜL
Törende ayrıca Galatasaray ve ülke tanıtımına katkı sağlayan Victor Osimhen de ödül aldı. Uğurcan Çakır, Osimhen’in değerli bir sporcu ve iyi bir insan olduğunu belirterek ödülü onun adına almakten onur duyduğunu söyledi ve kendi adına ödülü gelecek yıl kazanmayı umduğunu ifade etti.



