İddialara göre köy muhtarının, kendi işletmesini açabilmek adına köyde uzun süredir hizmet veren mevcut bakkalın kapanması için girişimlerde bulunduğu öne sürüldü. “Koskoca Bademli köyünde tek bakkal var. Muhtar kendi bakkal açmak için başkasının bakkalını kapattırıyor” iddialarıyla yapılan eleştiriler kısa sürede dikkat çekerken, köyde yaşanan gelişmeler vatandaşların da tepkisini çekti. Özellikle köy halkının ihtiyaçlarını karşılayan tek işletmenin hedef alınmasının doğru olmadığını savunan vatandaşlar, muhtarın görevinin esnafı zor durumda bırakmak değil, köyde birlik ve düzeni sağlamak olduğunu dile getirdi.

“MUHTAR ESNAFLA REKABETE GİRMEMELİ”

Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşımda ise “Bademli köyünde kahvehane kapandı, şimdi de bakkal muhtarlık kararıyla kapanıyor” ifadeleri kullanıldı. Köyde sosyal yaşamın giderek zayıfladığını belirten vatandaşlar, mevcut işletmelerin kapanmasının köy ekonomisine zarar verdiğini öne sürdü. İddialara göre muhtarın kendi ticari planları doğrultusunda hareket ettiği öne sürülürken, bazı köylüler ise bu durumun etik olmadığını savundu. Köy sakinleri, seçilmiş bir yöneticinin tarafsız davranması gerektiğini vurgulayarak, “Muhtar köyde huzuru sağlamak yerine esnafla rekabete giriyor” eleştirisinde bulundu. Özellikle küçük yerleşim yerlerinde tek bir işletmenin bile büyük önem taşıdığına dikkat çeken vatandaşlar, yaşananların köyde rahatsızlık oluşturduğunu ifade etti.

“BURASI ŞAHSİ ÇIKAR YERİ DEĞİL”

Konu hakkında ODAK’a konuşan bazı köylüler ise muhtara sert sözlerle yüklendi. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, “Köyde zaten iş imkanı yok denecek kadar az. İnsanlar ayakta kalmaya çalışıyor. Muhtarın görevi insanın ekmeğiyle oynamak olmamalı” dedi.

Afyon’da Karayollarının Alt Geçidi Alarm Veriyor: Bölge Müdürlüğü Nerede?
Afyon’da Karayollarının Alt Geçidi Alarm Veriyor: Bölge Müdürlüğü Nerede?
İçeriği Görüntüle

Başka bir köylü ise, “Kendi dükkanını açacak diye yıllardır hizmet veren bakkalın kapanmasını istemek doğru değil. Köyde birlik olması gerekirken insanlar karşı karşıya getiriliyor” ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş da, “Bugün bakkal kapanır, yarın başka bir esnaf hedef olur. Köy yönetimi kişisel çıkar için kullanılmamalı” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. Köylüler, yetkililerin konuya ilişkin gerekli incelemeyi yapmasını ve iddiaların açıklığa kavuşmasını istediklerini ifade ettiler.

Kaynak: Mustafa Dadak