Motosikletçi Can Öncü podyuma çıktı! Motosikletçi Can Öncü podyuma çıktı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında, yaptığı açıklamalar nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamaları ile soruşturma başlattı. Suriyeli sığınmacılara yönelik ifadeleri soruşturmanın odağında olan Özdağ, kendisine yönelik adımı sosyal medya üzerinden kınadı.

Ümit Özdağ, kamuoyuna yaptığı açıklamalarla Türkiye'nin içinde bulunduğu sığınmacı ve göçmen sorununa işaret etti ve hükümet politikalarını eleştirdi. Özdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin emperyalizmin sömürgeciliğine açık bir sosyolojik yapıya sahip olduğunu ve bu durumun çeşitli toplumsal sorunları beraberinde getirdiğini ifade etti.

Zafer Partisi lideri, Erdoğan'ın yanlış göç politikalarını suçlayarak, ülkedeki emperyalizmin, pahalılığı, işsizliği ve uyuşturucu kullanımını artırdığını vurguladı. Ayrıca Özdağ, "Beni hapse atmakla korkutamazsınız" diyerek, Türkiye'nin sığınmacı sorununa karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirtti ve ülkenin gelecekte Lübnan ve Suriye gibi bir duruma düşmemesi için çalışmalarına devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: Tuğba Özkan