Ülke genelinde yapılmaya başlanan aşının olumlu etkilerinin görülmeye başlandığını söyleyen Kara kısıtlamaların basamaklar halinde kaldırılabileceğini ancak bunun hemen mümkün olmayacağını dile getirirken aşının ciddi anlamda avantaj sağladığının da altını çizdi.

‘Üniversitelileri İlgilendiren Olumlu Açıklama’
Kara, aşının etkisinin görülmesi ve vatandaşların bilinçli davranmasının okulların açılma seyrini de etkileyeceğini söylerken herkesin üzerine düşen vatandaşlık görevini de yapmaları gerektiğinin daha doğru olduğunu dile getirdi. 
Kara “ Okullarımızın ve üniversitelerimizin açılması için toplum olarak hep birlikte maske ve mesafeye dikkat etmemiz lazım”, diyerek herkese çağrıda bulundu. 

‘Maskelerden Ne Zaman Kurtulacağız’
Maske takma ile ilgili de açıklama yapan Ateş Kara, maskeden kurtulmamıza yardımcı olacak en büyük gerekçenin vaka sayılarındaki azalma oranlarının olduğunu söyledi. Aşı kullanımına da dikkat çeken Kara maskenin kullanımının tedbirlere bağlı olarak kalkma ihtimali olduğunu söylerken de her ne olursa olsun tedbirin elden bırakılmaması gerektiğinin daha güzel sonuçlara yol açacağını dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim