Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kurban Bayramı öncesinde il genelinde alınacak güvenlik ve trafik tedbirleri hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

I M G20240610162805

"Bayram Tatili ve Artan Trafik"

Vali Yiğitbaşı, "Özellikle yaz aylarında ve Kurban Bayramı'na yaklaşılan günlerde, iller arası hareketliliğin artacağını öngörüyoruz. Bayram tatilinin 9 gün olması nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın güvenli yolculuk yapabilmeleri için en üst düzeyde önlemler almaya devam ediyoruz," dedi.

"12 Haziran'dan İtibaren Yoğun Tedbirler"

Vali Yiğitbaşı, "Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında 12 Haziran Çarşamba gününden itibaren trafik yoğunluğunun artmasını bekliyoruz. Emniyet ve jandarma birimlerimiz, 129 trafik ekibi ve 729 asayiş ekibi olmak üzere toplamda 2 bin 506 ekiple görev başında olacak," diye belirtti.

"Bayram Süresince Güvenli Yolculuk"

Vali Yiğitbaşı, bayram sürecinin kazasız geçmesi için vatandaşların da duyarlılık göstermesini istedi. "Amacımız, trafikte uygulama yaparak vatandaşlarımızı durdurmak değil, onların güvenle sevdiklerine ulaşmalarını sağlamak. Bu nedenle vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz," dedi.

"Gece ve Gündüz Radar Uygulamaları"

Gece ve gündüz radar uygulamalarının devam edeceğini belirten Vali Yiğitbaşı, "Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 40'ının aşırı hızdan kaynaklandığını biliyoruz. Bu nedenle aşırı hızla mücadeleye öncelik vereceğiz. Ayrıca, emniyet kemeri kullanımının artırılması için de çalışmalarımız sürecek," ifadelerini kullandı.

"Bayramda Ağır Yüklü Araçlara İzin Yok"

Bayram süresince azami yüklü ağırlığı aşacak araçların geçişine izin verilmeyeceğini vurgulayan Vali Yiğitbaşı, tedbirlerin en yoğun olacağı günlerin Arife Günü ve bayram dönüşü olacağını belirtti.

"Kurban Kesim Yerlerine Dikkat"

Vali Yiğitbaşı, Kurban Bayramı'nda dini vecibelerin yerine getirilmesi konusunda dikkat edilmesi gereken noktalara değinerek, "İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından belirlenen hayvan pazarlarından alışveriş yapılmasını öneriyoruz. İnsan ve hayvan sağlığı açısından kayıtlı ve küpeli hayvanların tercih edilmesi önemli," dedi.

Vali Yiğitbaşı, köylerde ve çiftliklerde hırsızlıklara karşı güvenlik kameralarının kullanılmasını ve sahte para ile dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunmasını istedi. "Bayram öncesinde vatandaşlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olmalarını bekliyoruz," diyerek sözlerini tamamladı.

8 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında kolluk güçlerince icra edilen faaliyetler hakkında bilgiler veren Vali Yiğitbaşı, “2 bin 264 genel asayiş olayı meydana gelmiştir. Bu olaylarında yüzde 93’ü aydınlatılmıştır. Bir önceki yılın aynı dönemine göre, mal varlığına karşı işlenen uçlarda özellikle iş yeri ve otodan hırsızlık olayında hem yüzde 55’lik azalma gerçekleşti hem de buna mukabil aydınlatma oranlarında yüzde 90’lara yaklaşan bir oran var. Dönem içerisinde 3 kasten adam öldürme olayı meydana geldi ve 8 şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Sinanpaşa ve Emirdağ İlçelerinde 6 faili meçhul hırsızlık olayıyla ilgili JASAT ekiplerimizin dikkatli çalışmalar neticesinde yakalanan şahıslar 1 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Bu konuda JASAT ekiplerimizi tebrik ediyorum”

Akşehir’den kaçıp Afyon’da yakalanmıştı: O cinayetten yeni detaylar! Akşehir’den kaçıp Afyon’da yakalanmıştı: O cinayetten yeni detaylar!

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN