Yerel seçimler sona erdi. AK Parti’nin 2019 yerel seçimlerinde kazandığı ancak 2024 yerel seçimlerinde kaybettiği ilçe ve beldeler merak konusu oldu.  AK Parti’nin Afyonkarahisar’daki son durumunu sizler için derledik.

Belediye meclisi bugün toplanıyor! Belediye meclisi bugün toplanıyor!

AK PARTİ 9 BELEDİYE KAZANDI

Türkiye yerel seçimlerde oyunu kullandı. Afyonkarahisar'da yerel seçimin ardından ilçe ve beldelerdeki son durum da merak edilmeye başlandı. Buna göre; 2019 yerel seçimlerin 19 belediye kazanan AK Parti, 2024 yerel seçimlerinde yalnızca 9 belediye kazanabildi.

AK Parti, 20 yıldır yönettiği Afyonkarahisar Belediyesi’ni CHP’ye kaptırdı.

AK PARTİ DİNAR’I KAYBETTİ

AK Parti, Afyonkarahisar’ın en büyük ilçelerinden birisi olan Bolvadin’de de seçimi kaybetti. Geçtiğimiz dönem bağımsız olarak seçimlere giren Fatih Kayacan, bu dönem koltuğunu MHP’ye kaptırdı.

Yine Afyonkarahisar’ın büyük ilçelerinden olan Dinar’da da MHP ile ittifak olarak aday çıkartan AK Parti, CHP’nin adayı Veysel Topçu’ya seçimi kaybetti.

ÇAY’I İYİ PARTİ’YE KAPTIRDI

AK Parti’nin geçen dönem MHP’den aldığı Çay ilçesini ise bu dönem İYİ Parti’ye kaptırdı.

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun memleketi olan Şuhut’ta MHP’ye kaybedildi.

Yerel seçimlerin çekişmeli geçen ilçelerinden bir tanesi olan Sinanpaşa’da ise Belediye Başkanı Erdal Karaman, MHP’nin adayı Tolga Yıldırım’a karşı seçimi kaybetti.

Evciler İlçesi’de AK Parti’nin kaybettiği ilçelerden birisi oldu. Cumhur İttifakının adayı ve mevcut belediye başkanı Ali Dede Savaş, CHP’nin adayına karşı kaybetti.

AK PARTİ’NİN EN GENÇ ADAYI KAZANDI

AK Parti’ye genel seçimlerde çok yüksek oy ile destek veren ancak belediye seçimlerinde önce MHP’ye sonra CHP’ye geçen İhsaniye’de yeniden AK Parti dönemi başladı. AK Parti’nin adayı Emine Gökçe, CHP’nin adayı ve mevcut başkan Tunay Türkmen’e karşı seçimi kazandı.

Sandıklı’da mevcut başkan Mustafa Çöl, AK Parti’den aday gösterilmeyince Yeniden Refah Partisi’nden aday olmuştu. Ak Parti’nin adayı Adnan Öztaş, Sandıklı’da seçimin galibi oldu.

10 yıldır CHP’li İsmail Taylan tarafından yönetilen Dazkırı ilçesi ise AK Parti’nin en genç adayı Fatih Çiçek tarafından kazanıldı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ