Genç çiftler evlenebilmek için bakın neye koştu? Genç çiftler evlenebilmek için bakın neye koştu?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasında gevşeme sinyalleri ve gelecek yıl faiz indirimine gidilebileceğine dair artan beklentiler altın piyasasında tarihi bir zirveye sebep oldu. Altın, tüm zamanların en yüksek değerine ulaşarak ons başına 2.075,41 dolar ile rekor bir seviye kaydetti. Güncel rakamlara göre, altının ons fiyatı TSİ 22.50 itibarıyla biraz gerileyerek 2.067,41 dolardan alıcı buldu.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapmış olduğu açıklamalar, Fed'in para politikasındaki sıkılaştırma döneminin sonuna gelindiğine işaret ediyor. Powell, Atlanta'daki Spelman College'da gerçekleştirdiği konuşmada risklerin dengelenmesi ve FOMC'nin dikkatli adımlarla ilerlediğini tekrarladı. Powell ayrıca, mevcut politika faizlerinin ekonominin soğumasına yetecek kadar kısıtlayıcı bir seviyeye ulaştığını, ancak politikanın gevşetilmesiyle ilgili yorum yapmanın erken olacağını vurguladı.

Analistler, piyasaların Powell'ın faiz oranlarının yüksekliğine dair açıklamalarını dikkate alarak, para politikasının gelecekteki gevşeme olasılığını fiyatladığını söylüyor. Diğer yandan Powell'ın "politikanın gevşetilmesinin henüz erken olduğu" yönündeki uyarısı piyasalar tarafından göz ardı edilmekte. Bu durum, altın fiyatlarındaki yükselişte önemli bir etken olarak görülüyor.

Editör: Tuğba Özkan