MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ ‘’Son günlerde Laikliğin Anayasa’dan çıkarılması isteyen,bu görüşü destekleyen,Cumhuriyetin temellerini dinamitlemek isteyen bazı hasarlı ve hastalıklı zihniyetler türemiştir.Herkes şunu bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sosyal ve hukuk devletidir’’  diyerek herkesin ayağını denk almasını istedi.

Sayın Devlet BAHÇELİ’yi bu açıklamasından dolayı öncelikle tebrik etmek istiyorum. Sayın Devlet BAHÇELİ başta siyasetçiler ve medya olmak üzere herkesi Cumhuriyetin kurucusuna ve ilkelerine saygılı olmaya davet etmiştir.

Devletin kurucusu M. Kemal ATATÜRK’te yaptığı konuşmalarda’’ Laiklik dinsizlik demek değildir. Herkes kendi inancında, itikadında özgürdür. Herkesin din,vicdan ve inanç hürriyetine saygı duyuyoruz.’’ demişti. Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş Türkiye hedefine yürümek varken bazı insanların veya örgütlerin ısrarla bu yapıyı zafiyete uğratmak için çalışmaları  hiç şüphesiz ki kaygı verecek gelişmelerdir.

Başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere din adamlarımızın Atatürk ve Cumhuriyet konusunda hassas olmasında büyük yarar vardır. Özellikle tarihi milli günlerimizde, anma törenlerinde kurtuluş savaşımızın kahramanlarını hayırla yad etmemiz, onlara dua etmemiz gerektiğini vatandaşlarımıza anlatılması birlik ve beraberliğimize de büyük katkısı olacaktır.

Türkiye hiçbir zaman Suriye,Libya,Afganistan olamaz.Hiç kimse böyle heveslerle Türkiye Cumhuriyetinin genetik yapısının bozulacağını zannetmesin. Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş müreffef Türkiye yolunda yürümekten başka çaremiz yoktur. Bu nedenle Sayın BAHÇELİ’nin LAİKLİK vurgusunu son derece önemsiyor ve herkesin bu sese kulak vermesini rica ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK her konuşmasının sonunda ‘’ Ne mutlu Türküm diyene’’ sözünü iftiharla söylerken Laiklik ve Türklük gibi hassas konularda bazı siyasetçilerimizin alengirli konuşmaları hem vatandaşlarımızı üzmekte hem de halkımızı kutuplaşmaya sevketmektedir. Oysa ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacımız vardır. Eski eskide kalmıştır. Artık Yeni Osmanlıcılık hayallerini bir kenara bırakıp  modern Türkiye’yi nasıl inşa ederiz ona bakmamız gerekir..

Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi ‘’Bir olalım,İri olalım, Diri olalım.’’