Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin iş birliğiyle düzenlenen kitap fuarı, Sahil Açık Otopark'ta kapılarını ziyaretçilere açtı.

VALİ BAYDAŞ: KİTAP FUARLARI ŞEHİRLERİN KÜLTÜREL DOKUSUNU ZENGİNLEŞTİRİYOR

Vali İhsan Selim Baydaş, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, kitap fuarlarının şehirlerin kültürel hayatının önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Baydaş, herkesin çocukluk ve gençlik yıllarında kitap fuarlarına dair hatıralarının olduğunu belirterek, "Kitaplar, gençlerimiz için en değerli yatırımlardan biridir. Onları kitaplarla buluşturmak, onların dünyasını zenginleştirmek bizim en büyük sorumluluğumuzdur." şeklinde konuştu.

"Yıldızlı Düşler" illüstrasyon sergisi sanatseverlerle buluştu "Yıldızlı Düşler" illüstrasyon sergisi sanatseverlerle buluştu

Thumbs B C D81D2826332Dab066Daef0F83657A49C

BELEDİYE BAŞKANI METİN: KİTAPLAR EMPATİ KURMAMIZI SAĞLIYOR

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise kitapların sadece bilgi edinme aracı olmadığını, aynı zamanda empati kurmamızı da sağladığını ifade etti. Metin, "Fikir ve düşünce dünyamız kitaplar sayesinde zenginleşiyor. Rize olarak, kentsel dönüşümler, millet bahçesi, alt ve üst yapı gibi birçok projeyi hayata geçiriyoruz ancak eğitim ve kültür alanına daha fazla yatırım yapmalıyız. Bu fuar sayesinde yazarlarımızla buluşacak, onların söyleşi ve imza günlerine katılacak gençlerimiz için bu çok değerli bir fırsat." dedi.

FUARIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ, 10 GÜN BOYUNCA ZİYARETE AÇIK OLACAK

Konuşmaların ardından, 50'den fazla yazar ve 100'e yakın yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilen fuarın açılışı yapıldı. Söyleşi ve imza günlerinin de düzenleneceği fuar, 10 gün boyunca ziyaretçilere açık kalacak.

Kaynak: AA