Gelinle kaynana bakın ne yaptı? Gelinle kaynana bakın ne yaptı?

Bu önemli imkan için geri sayım başladı ve gençlerin tercih yapabilmesi için son tarih 15 Aralık saat 23.59 olarak ilan edildi. İlgili gençler ve hak sahipleri, tercihlerini www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden kolaylıkla yapabilecekler.

Yapılacak olan tercih işlemleri için e-Devlet Kapısı'na giriş şifresine ihtiyaç duyulacak. Daha önce e-Devlet şifresini edinmiş olanların yeniden bir şifre almalarına gerek yok. Henüz e-Devlet şifresine sahip olmayan gençler ise, PTT şubelerinden şifre temin edebiliyor.

Gençler, tercih kılavuzuna ve yapılacak işlemler hakkında detaylı bilgilere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi web sayfası www.aile.gov.tr ve e-Devlet portalı www.turkiye.gov.tr adresleri üzerinden erişebilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Kanunu'nun tanıdığı haklar doğrultusunda, koruma altındaki gençleri kamuda istihdam etme geleneğini sürdürüyor. Bakanlık, bu doğrultuda her yıl mayıs, eylül ve aralık aylarında gençleri kamu kurumlarına yerleştiriyor. Bu süreç, gençlerin topluma kazandırılması ve onlara istikrarlı bir gelecek sunulması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Duygu Özger