20 gündür siz değerli okurlarımızla birlikteyiz.

Biliyorsunuz, yazılarımızın büyük bir çoğunluğu yereldir. Yerel haberler, yerel sorunlar ve çözüm yollarıyla gündemi takip etmeye çalışıyoruz. Sonuç olarak yerel yazıyoruz.

Dün de öyleydik bugün de yarın da inşallah öyle olacağız.

Son 20 günde birçok konuyu gündeme getirdik. Bazılarından başlıklarla hatırlayalım.

-Afyonkarahisar Cumhuriyetin kurulduğu topraklardır. Madem Cumhuriyetin kurulduğu topraklarda yaşıyoruz. Afyonkarahisar’ımız onurlandırılamaz mı? Antep’e Gazi, Maraş’a Kahraman ünvanı  verilmesi gibi…

-Eski Afyon evleri konusunda görüşlerimizi aktardık. İzmir yolunun önemine işaret ederek eski Afyon evlerinin burada da kurulmasını önerdik. Afyon Evleri Sokağı kurularak hem Türkiye’de bir ilki başarmış hem de şehrimiz ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlanır demiştik.

-Afyonumuzun tarihi ve kültürel yerlerinin daha fazla misafir ağırlanması için çalışmalar yapılması gerektiğini anlattık. Neden Eskişehir’e gelen turlar Afyon’a da gelmiyor diye sorduk. Bu konuda çalışma yapılmasının önemine işaret ettik.

-Organize sanayi bölgesi kavşağı ve Otogar kavşağına acil olarak üst geçit yapılması gerektiğini savunduk. Üst geçit yapılarak kazaların asgariye inmesinin sağlanacağını belirttik.

-Yeni Diş Hastanesinin temeli ne zaman atılır diye sorduk. İhalesi mart ayında gerçekleştirilen Diş Hastanesinin temelinin bir an önce atılmasının yararlı olacağını belirttik.

-Frig Vadisi’nin Kapadokya ayarında hatta daha güzel olduğunu vurguladık. Tanıtım için önce Göreme, Avanos ve Nevşehir’den başlanması gerektiğini savunduk. Frig Vadisi için güzelim her projeyi desteklediğimizi söyledik.

-Belediyenin ekmek fabrikasının önemli olduğu aşikardır. Madem vatandaşa ucuz ekmek satılacak. O halde her semte belediyenin ekmek büfeleri kurulması yararlı olur dedik.

-Afyonspor hepimizin. Afyonspor’umuza sürekli gelir sağlanması için semt Pazar yerlerinin 6 gün otopark olarak hizmet vermesini gündeme getirdik.

Bunun gibi birçok konuyu gündeme getirdik. İlla ki yazdıklarımız birbir olacak diye bir hüküm yok. Öneri bizden, değerlendirmek büyüklerimizden.

 

Afyonspor’a sürekli gelir için iki önerimiz olmuştu. Afyon’da üretilen her ekmekten 5 kuruş deyin, 10 kuruş deyin paranın toplanarak kulübe aktarılması konusunda yazdık. Okurlarımızdan soranlar oldu.

Nasıl olacak bu iş?

O kadar ayrıntılı bir açıklamam yok. Nasıl olur nasıl olmaz bilemem. Ama şunu biliyorum her ekmekten bir miktar Afyonspor’a aktarılırsa birçok yaraya merhem olacağına inanıyorum.

Ayrıca; semt pazarlarının otopark olarak kullanılabileceğini söyledik. Olur olmaz bilemem.

Değerlendirilmesinde yarar gördüğümü ifade etmek isterim.

 

7500 LİRA ALAN EMEKLİDEN

MTV MUAF TUTULAMAZ MI?

Biliyorsunuz genelde bütün emekli maaşları 7 bin 500 liraya bağlandı.

Emeklilerimizin büyük bir çoğunluğu sıkıntı içindeler.

Artık otomobil sahibi olmak lüks değil ihtiyaç.

Birçok emekli vatandaşımız, ek motorlu taşıtlar vergisini ödemekte zorlanacak gibi.

Ek MTV’nin emekli vatandaşlarımızdan alınmaması konusu düşünülemez mi?

Ağustos’un sonuna kadar çok süre var. Hiç olmazsa lüks aracı olanlar haricindekilerden ek vergi alınmaması düşünülemez mi? Bu konuda gerekli değişikler yapılamaz mı?

Emeklinin çoğunda modelsiz otomobiller var ve ek vergiyi ödemekte bir hayli zorlanacaklar.

 

 

KÖKTEN BELEDİYECİ, AHMET ŞAHİN             

İscehisar’da gözle görülür değişiklikler var. Asfaltlama hızla devam ediyor, parke yol çalışmaları da sokak sokak sürüyor.

İscehisar’da yaşayan vatandaşlarımız, yazın tozdan kışın çamurdan kurtulacaklar.

Belediye Başkanı Ahmet Şahin, belediyeciliği İscehisar’da öğrenmedi. Yıllarca valilik bünyesinde görev yaptı, sonrasında Sandıklı ve Şuhut ilçelerimizde başkan yardımcılığı yaptı. Yani kökten belediyeci diyebiliriz.

O nedenle neyin ne zaman yapılacağını, nasıl yapılacağını iyi bilen bir belediye başkanıdır Sayın Şahin.

Başkan Şahin, yol çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek şöyle diyor.

-Yıllardır çivi dahi çakılmayan cadde ve sokaklarda 120 bin metrekare parke yol, ayrıca 36 bin metrekare parke yol tadilatı yaptık. Çalışmalarımız daha hızlı bir şekilde devam edecek. Yapacağımız yeni ihalelerle yapılmadık yol bırakmayacağız.  Yapacağımız çalışmalarla ilçemiz yollarını günümüz şartlarına uygun şekilde modernize ederek halkımızın hizmetine sunacağız.

 

BELEDİYE, CENAZE İLANLARINI

HOPARLÖRDEN NE ZAMAN VERECEK?

 

Pandemi süresince cenaze ilanları verilmedi.

Şükür pandemi bitti.

Pandemi yoksa, belediye cenaze ilanlarını eskiden olduğu gibi duyuramaz mı diye sorduk.

Temennimiz cenaze ilanlarının eskiden olduğu gibi belediye hoparlöründen verilmesidir.

 

 

 

#afyon #ahmetşahin #afyonspor #frigvadisi #iscehisar #pandemi #organizekavşağı #gündem #güncel #odakgazetesi