2026-2027 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin, akademik takvimin kısa süre içinde yayımlanacağını belirtti. Tekin, “Önümüzdeki yıl birinci yarıyılda ara tatil yapacağız, ikinci yarıyılda ise ara tatil dönemi Ramazan Bayramı’nın olduğu haftaya denk düşüyor” ifadelerini kullandı.
EĞİTİM TAKVİMİ NETLEŞİYOR
Bakan Tekin’in açıklamasına göre, ara tatil uygulaması kaldırılmak yerine yeni takvim düzenlemesiyle sürdürülmeye devam edecek. Buna göre ikinci dönem ara tatilinin Ramazan Bayramı haftasına denk gelmesi planlanıyor.
ÖNCEKİ TARTIŞMALAR
Daha önce kamuoyunda ara tatil uygulamasının kaldırılabileceği yönünde değerlendirmeler gündeme gelmiş, nisan ve kasım aylarında yapılan bir haftalık ara tatillerin yaz tatiline eklenmesi seçeneği konuşulmuştu. Ancak son açıklamayla birlikte bu iddialar netlik kazanmış oldu. Bakanlığın kısa süre içinde 2026-2027 eğitim öğretim yılı akademik takvimini resmi olarak duyurması bekleniyor.




