Bu mektup, medya kuruluşlarını Filistinlilerin etnik temizliğe tabi tutularak ortadan kaldırılması ile ilgili haberlerin sürekli bir propaganda olduğunu belirtti.

Mektupta 750'den fazla Batılı gazeteci, meslektaşlarına İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar hakkında haberi "apartheid, etnik temizlik, soykırım" terimleri kullanarak yazmaları çağrısında bulundu. Bu mektup, internet sitesi üzerinden yayınlandığı istendi.

Saldırıların başladığı 7 Ekim'den 1 Kasım'a kadar 38 gazetecinin Gazze'de yaşamını yitirdiği belirtilen mektupta, İsrail'in saldırılarının 1992'den bugüne en fazla gazetecinin öldürüldüğü çatışma olduğunun altı çizildi.

Açık mektup, https://www.protect-journalists.com/ internet sitesinde yayımlandı.

GAZZE'YE İSRAİL SALDIRILARI SON DURUM

7 Ekim sabahı, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine karşılık saldırı düzenledi. Bu olaya karşılık olarak, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde ağır hava bombardımanına başladı.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 38, toplamda ise 1200 İsrail vatandaşının hayatını kaybettiğini ve 5.132 kişinin yaralandığını belirtti.

Ayrıca, İsrail'e göre, el-Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunmaktadır.

Öte yandan, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 4.506 çocuk ve 3.027 kadın olmak üzere toplamda 11.078 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 27.490 kişinin yaralandığını açıkladı. Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından 182 Filistinli öldürüldü.

Yaşları küçük yetenekleri büyük! Yaşları küçük yetenekleri büyük!

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ve sivil içeren büyük sağlık tesislerinden Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini hedef aldı. Ayrıca, Filistin Kızılayı'nın tahliyeye zorladığı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresine saldırılar düzenledi. Bu saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda 70 Hizbullah mensubu ve 4 İsrailli asker öldü. AA

Editör: Cemile Kaytan