Akören sakinleri, gün içerisinde ulaşım konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade ederken, mevcut otobüslerin sayısının yetersiz olması nedeniyle çoğu zaman başka beldelere ait araçları beklemek zorunda kaldıklarını söylüyor. Vatandaşlar, çevre beldelerde 5 ila 6 otobüsünün aktif şekilde hizmet verdiğini ancak Akören'de bu sayının oldukça düşük kaldığını belirterek duruma tepki gösterdi.
"DİĞER BELDELERDE VAR, AKÖREN'DE NEDEN YOK?"
ODAK'a ulaşan bir vatandaş, yıllardır çözülemeyen ulaşım sorununun artık belde halkını canından bezdirdiğini söyledi. Vatandaşlar, çevredeki birçok beldede otobüs hizmetinin daha düzenli ve yoğun şekilde verildiğini ifade ederek, Akören'in neden bu konuda geri planda bırakıldığını sorguluyor. Özellikle işe gidenler, öğrenciler, yaşlılar ve sağlık hizmeti almak için şehir merkezine gitmek zorunda kalan vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığını belirten belde sakinleri, "Yan beldelerde vatandaş kendi beldesinin otobüsüne biniyor. Biz ise saatlerce başka yerlerden gelecek araçları beklemek zorunda kalıyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.
"TESİSLER VAR, GELİR VAR AMA HİZMET YOK"
Vatandaşların dikkat çektiği bir diğer konu ise belde sınırları içerisinde bulunan dinlenme tesisleri. Akören'de bulunan tesislerin önemli bir ekonomik hareketlilik oluşturduğunu belirten vatandaşlar, elde edilen gelirlerin beldeye hizmet olarak dönmesi gerektiğini savunuyor. Bazı vatandaşlar, "Beldemizde üç tane dinlenme tesisi var. Belediye buralardan gelir elde ediyor. Ancak vatandaşın en temel ihtiyaçlarından biri olan ulaşım konusunda hala sorun yaşıyoruz. Bu durumun kabul edilebilir bir tarafı yok" ifadelerini kullandılar. Vatandaşlar, mevcut imkanlara rağmen ulaşım alanında yeterli yatırım yapılmadığını öne sürdüler.
BELDE BELEDİYE BAŞKANINA SESLENDİLER
Akören halkı, yaşanan ulaşım sorununun artık görmezden gelinmemesi gerektiğini belirterek Akören Belediye Başkanı Hacı Candan'a seslendi. Beldede otobüs sayısının artırılmasını isteyen vatandaşlar, gün boyu düzenli seferlerin hayata geçirilmesini talep ediyor. Özellikle öğrenciler, yaşlılar ve işe gidip gelen vatandaşların mağdur olduğunu belirten belde sakinleri, ulaşım konusunda çözüm beklediklerini ifade ettiler. Ulaşımın temel bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan vatandaşlar, taleplerinin yetkililer tarafından değerlendirilmesini istiyor.




